Košarka

Smith: 'Bilo mi je lijepo biti dio ovog turnira, nadam se još nekima'

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 11.09.2022.
Smith: 'Bilo mi je lijepo biti dio ovog turnira, nadam se još nekima'
Foto: EPA

Američki razigravač u redovima Hrvatske Jaleen Smith osvrnuo se na poraz od Finske, ali i na cijeli turnir te je ustvrdio da mu je bilo zadovoljstvo igrati za Hrvatsku...

Nakon 86:94 poraza od Finske u osmini finala i oproštaja od daljnjeg nastupa na ovogodišnjem Eurobasketu, izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović ustvrdio je kako njegova momčad nije imala rješenje za raspoložemog Laurija Markkanena. Zvijezda finske reprezentacije utakmicu je završila sa 43 koša i 9 skokova.

"Markkanen je ušao u utakmicu s nekoliko lakih koševa i kasnije ga je bilo nemoguće zaustaviti. Mijenjali smo čuvare na njemu, ali nije pomoglo. Preuzimali smo ga, a on je kreirao i šutove za druge igrače. Nisam mogao staviti Zubca da ga čuva jer je bio ozlijeđen i zato ga nisam mogao koristiti koliko sam htio. Usto je i Salin pogodio nekoliko trica. Nismo igrali obranu kako smo htjeli. Znali smo kako Finska igra i nismo ih uspjeli zaustaviti", rekao je Mulaomerović koji se osvrnuo i na suđenje:

"Nije to odlučilo pobjednika, ali bilo je nekoliko čudnih sudačkih odluka u ključnim trenucima."

Ovoga ljeta član hrvatske reprezentacije postao je i američki razigračvač Jaleen Smith, no niti s njim Hrvatska nije uspjela proći dalje od osmine finala, faze natjecanja u kojoj je okončala svoja posljednja tri EuroBasketa.

"Napravili smo neke greške u završnici utakmice, a oni su to iskoristili", kratko je prokomentirao poraz od Finske Smith, a potom se osvrnuo i na svoj dolazak u reprezentaciju:

"Hvala Muli na pruženoj prilici koja je došla niotkuda. Bilo mi je lijepo biti dijelom ovoga turnira i nadam se još nekima s Hrvatskom."

Sjajni Markkanen ovako je prokomentirao svoj nastup:

"Bio je to jedan od onih dana kada mi je sve ulazilo. Znali smo da možemo dobiti ako ćemo igrati svoju najbolju igru."

Potom se najbolji finski igrač osvrnuo i na suparnika u četvrfinalu, Španjolsku. Španjolcima će to biti rekordni 21. nastup među osam najboljih na EuroBasketu, dok je Finska po prvi put u svojoj povijesti stigla ovako daleko.

"Španjolska je odlična momčad. Oni znaju kako je igrati u četvrtfinalu, dok to nitko u našoj momčadi ne zna. Nadam se kako ćemo ponoviti igru kao danas."

Finski izbornik Lasi Tuovi naglasio je kako je ključ uspjeha njegove momčadi zajedništvo.

"Ponosan sam na igrače i čitav stožer. Igrači uživaju na terenu i to je najvažnije i zato imamo dobre rezultate. Užitak ih je gledati. No, još nismo gotovi, želimo ići dalje", poručio je Tuovi.

FOTO: EPA/Daniel Dal Zennaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!