Nogomet

Zekić nakon teškog poraza: 'Dogodilo nam se ono čega sam se pribojavao čitav tjedan'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.09.2022.
Zekić nakon teškog poraza: 'Dogodilo nam se ono čega sam se pribojavao čitav tjedan'
Foto: FaH

Slaven Belupo poražen je na svom travnjaku s uvjerljivih 0:3 protiv Istre 1961. Nakon sjajnog niza, povezao je dva uvjerljiva poraza...

Zoran Zekić uoči ovog susreta imao je velikih problema i pribojavao se kako bi Istra 1961 mogla to iskoristiti.

"Zaslužena pobjeda Istre. Nažalost, dogodilo nam se ono čega sam se pribojavao čitav tjedan. Nije nikakav alibi, ali zaista smo imali puno izostanaka. Ostali smo bez čitave vezne linije i pokazalo se da to nije bilo nadoknadivo."

Plan koji je imao uoči susreta, ipak nije profunkcionirao na travnjaku i dogodio se za Slaven najgori scenarij.

"Izveo sam postavu za koju sam smatrao da je najbolja. Znao sam da će u određenim trenucima taktički biti malo problematično, a s druge strane, bila je namjera da protivnika spriječimo u tom njegovom pasu i posjedu, a mi da se dignemo što više gore, imamo dubinu i probamo biti agresivni. Nažalost, nismo uspjeli u tome."

Veliki problem bila je kompatibilnost igrača na tracnjaku, ali i neuigranost novih igrača.

"Imamo toliko promjena da moraš biti Nostradamus da pogodiš tko će ti od ovih igrača najbolje odgovoriti. Mudražija je stigao prije tri dana, Kvržić bi puno bolje djelovao u toj kombinaciji s Marinom, kao što je igrao do sada. Nekada te promjene mogu biti bolje, ali realnije je stanje da izgleda kako je izgledalo danas."

Mudražiji je Zekić ipak dao prije povjerenje nego Kocijanu i Bašiću koji su duže tu.

"Neću sada braniti svoje stavove nakon ovakvog rezultata. Naravno da je na kraju moja greška, ali govorim vam kakva je ideja bila u tome svemu; da smo htjeli imati više energije, brzine, dubine. Znao sam i ja da ćemo, s ovakvom postavom, teško biti mirni na lopti. Vidjet ćemo kakva ćemo rješenja tražiti za petak."

U početku to čak i nije izgledalo loše, međutim kasnije se Istra podignula, a Slaven stao.

"Nismo čak niti previše loše ušli u utakmicu, imali smo dobru energiju. Taj prvi gol nas je presjekao. Nakon toga je Istra zaista bila puno bolja i kaznila je apsolutno svaku našu pogrešku. U drugom poluvremenu smo promijenili i sustav i par igrača. Da smo tu možda stigli do pogotka, imali smo neke šanse. Nismo zabili, a onda smo opet iz prvog prelaska Istre primili pogodak za 0:3. Naravno da sam razočaran, ali to je život, to je nogomet."

Slaven Belupo ušao je u deveto kolo kao drupgoplasirani na ljestvici, no Zekić upozorava kako je to ipak iznad onog realnog.

"Možda neke stvari nisu bile realne do sada. Ja nisam poletio, možda neki jesu, ali ne mogu sada, niti hoću, opterećivati svoje igrače. Rekao sam im da se ne živciraju, da se naspavaju i da se vratimo na tvorničke postavke jer za pet dana imam novu jako tešku i jako važnu utakmicu."

U veznom redu na neko vrijeme neće moću računati na Jambora koji se vratio u Slaven iz inozemstva u ovom prijelaznom roku.

"Jambor, nažalost, mora na operaciju, vidjet ćemo kad se to koljeno artroskopski otvori kolika je zapravo tu šteta. Za sada imamo samo neke naznake, ali nadam se da neće biti toliko ozbiljno kako se sada priča. Što se Marine tiče, on bi trebao biti više-manje u redu, nema nikakvih oštećenja, u pitanju je jednostavno zamor materijala."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!