Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice za manje od sat vremena do pobjede protiv Farskih Otoka

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.09.2022.
Hrvatske odbojkašice za manje od sat vremena do pobjede protiv Farskih Otoka

Manje od sat vremena, točnije 56 minuta čiste igre, trebalo je hrvatskoj ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji da u Torshavnu pobijedi domaću selekciju Farskih Otoka rezultatom 3:0 (10, 6, 13).

Ovime su na pravi način Hrvatice okončale kvalifikacijsku skupinu A za odlazak na Europsko prvenstvo dogodine, plasiravši se uz Rumunjsku na smotru najboljih ekipa Starog kontinenta 2023. godine.

"Sretna sam zbog ishoda utakmice, zasluženo smo pobijedili 3:0. Turnir smo završili očekivanom pobjedom. Sada se okrećemo pripremama za Svjetsko prvenstvo na kojima ćemo nadam se pružiti našu najbolju igru", istaknula je Ema Strunjak dok je Josipa Marković dodala: "S obzirom na prethodnu pobjedu Farskih otoka kod kuće, trener je odlučio odmoriti igračice koje inače nose igru pa smo ovog puta mi mlađe dobile priliku. Jako sam sretna zbog povjerenja koje nam je ukazao, a još sretnija što smo potvrdile kartu za Europsko prvenstvo."

O susretu na Farskim Otocima nema se što puno za reći, Hrvatice su dominirale od prvog do posljednjeg poena, s time da je zapravo igrala pričuvna postava. Naime, izbornik Hrvatske, Turčin Ferhat Akbas na teren je poslao Klaru Perić kao organizatoricu igre, Nataliju Tomić na poziciji korektorice, Josipu Marković i Miku Grbavicu kao primačice-pucačice, Emu Strunjak i Betu Dumančić kao srednje blokerice te Dijanu Karatović kao libera.

Grbavica i Strunjak s 12 poena bile su najučinkovitije u susretu, a i kompletna ekipna statistika je na hrvatskoj strani: 12 as servisa (šest Strunjak), domaće tek jedan poen, četiri bloka Hrvatske (Grbavica tri), Farski Otoci i tu bez poena. Hrvatska 31 poena u napadu, domaće tek 10, uz 38 posto prijema servisa (Hrvatska 45 posto). Farski Otoci imali su 28 neforsiranih pogrešaka, Hrvatska 18 (osam u trećem setu).

Kao kuriozitet, prvi i jedini time-out Hrvatska je uzela u trećem setu kod vodstva od 18:11 te podatak da je Hrvatska imala 34 break-poena (Strunjak deset), a domaća ekipa tek – dva!

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju su igrale: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!