Rukomet

Kreće rukometna Liga prvaka, GOG Gudme dolazi u Zagreb: 'Protivnik po mjeri, ali moramo biti oprezni'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.09.2022.
Kreće rukometna Liga prvaka, GOG Gudme dolazi u Zagreb: 'Protivnik po mjeri, ali moramo biti oprezni'
Foto: FaH

Napokon kreće Liga prvaka rukometaša, PPD Zagreb na svom parketu dočekuje rukoemtaše GOG Gudmea. Pred njima je težak posao, ali vjeruju u pobjedu...

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu od 20:45 sati otvaraju sezonu Lige prvaka domaćim susretom protiv GOG Gudmea. Nakon dobrog nastupa na završnom turniru SEHA lige, slijedi novi težak ispit na startu Lige prvaka.

"Sezonu 2022./2023. otvaramo protiv prvaka Danske. Riječ je o izuzetno jakoj ligi, a naš protivnik u srijedu u samoj je lanjskoj završnici pobijedio jednog super jakog Aalborga. S druge strane, mislim da to je ekipa koja pruža mogućnost mojoj ekipi da napravi pozitivan rezultat. Moramo dati sve od sebe, svoje atribute pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Pripreme za taj susret još uvijek traju, što kroz trening što kroz video analizu. Ovo je ekipa koja nema iskustva igranja u Ligi prvaka i koja se djelomično i promijenila u odnosu na lani. Vidimo svoju šansu i vjerujemo da možemo doći do pozitivnog rezultata. Eventualna pobjeda ili bod značili bi nam jako puno u pitanju samopouzdanja pred nastavak Lige prvaka i razmišljamo isključivo u tom pravcu", istaknuo je Ivica Obrvan.

Priliku u ovom susretu za dobar rezultat vidi i Jakov Gojun, jedan od najiskusnijih u Zagrebovim redovima.

"GOG je protivnik po mjeri, ali je i za oprez. Ako pogledamo rezultate od prošle godine, oni su vrlo zanimljivi. Mi, primjerice, s Aalborgom nismo imali šanse, a oni su ih pobijedili. S druge strane, oni nisu imali šanse s Našicama, a mi smo pobijedili Našice. Mislim da nam je ovo utakmica po mjeri za otvaranje sezone i velika nam je želja uzeti ta prva dva boda. Što se tiče njihovog stila igre, on je tipično skandinavski s puno trke, a to znači da se i mi moramo brzo vraćati. Opet, što se nas samih tiče mislim da se možemo nositi sa svima ako smo fokusirani, u prvom redu na obranu. To smo pokazali protiv jednog Veszprema, kao i lani protiv Kiela, Montpelliera ili Szegeda koji smo pobijedili i to nam je putokaz za to što i kako dalje. Bilo bi lijepo da se Arena napuni, da nas ljudi podrže i da mi sami sebe nagradimo s dva osvojena boda."

FOTO: HINA/Zvonimir KUHTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!