Automoto

Albon u Monzi zbog respiratornog zatajenja bio i na intenzivnoj

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 12.09.2022.
Albon u Monzi zbog respiratornog zatajenja bio i na intenzivnoj
Foto: EPA

Prava drama odvijala se oko zdravlja Williamsovog vozač Alexa Albona koji je u Monzi nakon operacije slijepog crijeva imao dosta velike komplikacije...

Williamsov vozač, Tajlanđanin Alex Albon (26) pretrpio je respiratorno zatajenje nakon operacije slijepog crijeva i neko vrijeme je proveo na intenzivnoj njezi u bolnici u Monzi.

Iz Williamsa su poručili kako se Albon u subotu ujutro uoči kvalifikacija u Monzi nije osjećao dobro nakon čega je zatražio liječnički savjet u lokalnoj bolnici gdje je otkriveno kako ima upalu sljepog crijeva.

Nakon operacije je patio od neočekivanih postoperativnih anestetičkih komplikacija koje su dovele do zatajenja disanja.

"To su poznate, ali neuobičajene komplikacije. Albon je ponovo intubiran i prebačen na intenzivnu njegu radi podrške", objavili su iz Williamsa.

"U nedjelju je skinut s respiratora i prebačen na opći odjel i utorak bi se trebao vratiti kući. Drugih komplikacija nije bilo", dodali su.

Zatajenje dišnog sustava može biti akutno ili kronično. Akutno zatajenje disanja je kratkotrajno stanje. Javlja se iznenada i obično se tretira kao hitna medicinska pomoć.

Iz Williams su naglasili kako bi se Albon trebao vratiti za upravljač bolida za VN Singapura 30. rujna. Albon se nalazi na 19. mjestu u poretku vozača.

FOTO: EPA/Andre Pichette

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!