Nogomet

Budimir: 'Zadovoljan sam s 3:0, no neke stvari moramo puno bolje'

Matej Kačan • ponedjeljak, 12.09.2022.
Budimir: 'Zadovoljan sam s 3:0, no neke stvari moramo puno bolje'
Foto: FaH

Visoku pobjedu juniora Hajduka nad Azerbajdćancima prokomentirao je i trener bilih tića Marijan Budimir koji je zadovoljniji rezultatom nego igrom...

Trener juniora Hajduka Marijan Budimir bio je zadovoljan 3:0 pobjedom na startu natjecanja u Ligi mladih, ali dosta bolje cijeni rezultat nego samu igru.

"Zadovoljan sam rezultatom, čestitam igračima. No, neke stvari moramo mnogo bolje. U prvom redu kod kontrole lopte, bilo je dosta tehničkih pogrešaka i loših odluka u zadnjoj trećini. Prve dvije su bile dobre, sa zadnjom nisam zadovoljan", rekao je, pa nastavio:

"No, bili smo efikasni, možda je i opravdanje dosta novih igrača koji su prvi put igrali na Poljudu pa su možda bili i malo impresionirani pa možda nisu pružili ono što objektivno mogu. No, zadovoljan sam s 3:0."

U uzvratu bi najveći protivnik mogao biti sam put, ali Budimir ne brza.

"Polako, ima tri tjedna do uzvrata. Nama je već fokus na vikendu i na zahtjevnoj utakmici s Osijekom. Idemo utakmicu po utakmicu, razmišljat ćemo o uzvratu kad za to dođe vrijeme. Imali smo prošle godine sličnu situaciju s Minskom, sad će biti još i gore jer ćemo pet dana izgubiti na putu. Moramo se tome prilagoditi, mislim da ćemo taktički i psihološki biti spremni. Dobro ćemo ovo analizirati, nadamo se prolasku."

Dobro je odigrao Vjeko Šemiga koji je rekao da bi mu ovo mogla biti prekretnica za bolje igre, a Budimir se slaže kod toga za više igrača.

"Drago mi je da je odigrao dobru utakmicu, dobro mu je odgovarao kontekst sporije utakmice jer se vraća nakon dugih ozljeda. Nije igrao godinu dana, dosta igrača se vraća i to je neko opravdanje. Očekujem puno više od nekih igrača i oni su toga svjesni, mi ćemo svoje zahtjeve njima prilagoditi, a na njima je samo da slušaju i rade", kaže Budimir.

FOTO: HINA/ik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!