Nogomet

Pašalić: 'U reprezentaciji se otvara to desno krilo, mogu to odraditi bez problema'

Matej Kačan • ponedjeljak, 12.09.2022.
Pašalić: 'U reprezentaciji se otvara to desno krilo, mogu to odraditi bez problema'
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac i igrač Atalante Mario Pašalić otkrio je na kojoj poziciji najviše voli igrati i gdje ga vide treneri Gasperini i Dalić...

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić dao je opsežan intervju za HRT, a u jednom dijelu osvrnuo se jako dobrog ulaska Atalante u sezonu, kao i nadolazećeg SP-a.

"Moram priznati da je malo tko to očekivao, pa i mi sami, s obziromna to da je bilo dosta promjena u rosteru. Ali odlično smo ušli u prvenstvo, moram priznati da nam je malo i raspored išao na ruku, ali svejedno, svaka utakmica u Serie A je teška. Ostao je širok kadar s obziromna to da ne igramo Europu. Trener Gasperini preferira imati što manji roster, međutim, ostalo nas je dosta na okupu. Imamo širok kadar, trener Gasperini voli dosta rotirati pogotovo ove ofenzivne veznjake i napadače i mislim da će nam to dobro doći u nadolazećim utakmicama."

Gasperini je specifičan trener sa specifičnim zahtjevima, a takvi su i od Pašalića:

" Vidi me svugdje pomalo. Znam u tijeku utakmice promijeniti tri, četiri pozicije, igram praktički sve od zadnjeg veznog, prednjeg veznog, lijevog, desnog napadača, pa čak nekad i u nedostatku klasičnih napadača znam odigrati i tu devetku. Ovisno o poziciji koju igram, zahtjevi su različiti, međutim, moja pozicija je te desetke koja napada iz drugog plana. Trener traži da napadam dubinu, da ulazim u 16 metara, da tu budem opasan i naposljetku da zabijam i asistiram što više."

Dosta pozicija mijenja Pašalić u reprezentaciji. Zna gdje se najbolje osjeća, ali konkurencija je ogromna.

"Pa u veznom redu, na ofenzivnom veznom, na poziciji desetke. Međutim, znamo svi, pa i ja sam sam svjestan kakva tri igrača imamo u sredini terena. Znam da su neprikosnoveni, to treba prihvatiti, to je tako, otvara se ta pozicija možda na desnom krilu gdje sam u nekim situacijama odradio to i mogu odraditi bez problema. Doduše na drukčiji način nego klasično krilo. Sve su to taktičke postavke izbornika Dalića, ima vremena za pripremiti. Ja sam spreman što god se traži od mene odraditi", rekao je Pašalić.

FTO: EPA/Fabio Fagiolini

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!