Nogomet

Pioli: 'Moramo igrati najbolje što možemo, Dinamo je zasluženo pobijedio Chelsea'

Branimir Korać • utorak, 13.09.2022.
Pioli: 'Moramo igrati najbolje što možemo, Dinamo je zasluženo pobijedio Chelsea'
Foto: EPA

Milan s dosta opreza dočekuje dvoboj protiv Dinama. Nakon remija u Salzburgu na startu, nada se kako će ovaj put doći do sva tri boda...

Stefano Pioli podsjeća kako neće biti razloga za paniku niti ako Milan ne dođe do sva tri boda.

"Ovo je vrlo važna utakmica, ali još nije odlučujuća. Prošle sezone smo ostvarili prvu pobjedu u pretposljednjoj utakmici, a mogli smo se kvalificirati dalje pobjedom nad Liverpoolom u zadnjoj utakmici."

Pioli upozorava kako Dinamo nije bezazlen protivnik.

"Sutra bismo mogli uz pobjedu kolo završiti na vrhu skupine. Imamo šanse, ali bit će teško jer je Dinamo zasluženo dobio prvu utakmicu protiv Chelseaja. Ako budemo igrali na visokoj razini, imamo dobre šanse za pobjede i u Italiji i u Europi. U Sassuolu nismo igrali na našoj razini i nismo pobijedili. Sutra moramo igrati najbolje što možemo."

U ovom susretu i dalje ne može računati na Antu Rebića i Divocka Origija.

"U svakoj utakmici biram najbolji dostupni sastav. Momčad je dobra, ali u Ligi prvaka imamo manje igrača na raspolaganju zbog popisa. Neće biti Ante Rebića i Divocka Origija, ali oporavio se Rade Krunić. Sutra ćemo igrati apsolutno odlučno."

Od Origija puno očekuje, ali na žalost ozlijedio se.

"Nisam zabrinut, ali žao mi je. On je igrač kojeg smo jako željeli i nadam se da će se vratiti nakon pauze. Moramo pokazati svoj puni potencijal u svakoj utakmici. Sutrašnja utakmica je vrlo važna, ali još nije odlučujuća jer je ostalo još mnogo utakmica. No znamo da je to važna utakmica i dobro smo je pripremili."

Olivier Giroud zasad je bez odmora i trebao bi i sutra igrati, a na desetki bi trebao zaigrati Charles De Ketelaere.

"Olivier rado igra svaku utakmicu, Charles može igrati na toj poziciji, iako je igrač s drugačijim karakteristikama. Imam mnogo igrača koji se mogu uklopiti u tu ulogu. Sada se moramo fokusirati na sljedeće dvije utakmice."

FOTO: EPA/SERENA CAMPANINI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!