Nogomet

Čačić: 'Nastup protiv Chelseaja daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu i u Milanu'

Mihaela Bradovski • utorak, 13.09.2022.
Čačić: 'Nastup protiv Chelseaja daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu i u Milanu'
Foto: FaH

Ante Čačić sjajno je pripremio Dinamo za dvoboj protiv Chelseaja te očekuje da će ga kvalitetno posložiti i za Milan...

Ante Čačić svjestan je kako je Milan u ovom susretu favorit, ali isto tako vjeruje u svoju momčad koja je protiv Chelseaja pokazala da može.

"Dolazimo na San Siro kao prva momčad skupine. Nastojat ćemo to ostati i nakon sutra iako igramo protiv favoriziranog domaćina. Međutim, utakmica koju smo prezentirali protiv Chelseaja daje nam za pravo da vjerujemo da možemo i sutra ponoviti jedno takvo izdanje. Ako to tako bude, onda domaćinu, koji je, a rekao sam već par puta, favorit u skupini, bude teško. Mi ćemo učiniti sve da tako bude, raspoloženje u momčadi je dobro, vjerujem u momčad koja će istrčati."

Što se tiče usporedbe Chelseaja i Milana, Čačić zna da je ovo teža utakmica.

"Teško mi je reći, obje ekipe su velike. Sutra će sigurno biti razlike, ovdje smo gosti, protiv Chelseaja smo prošli tjedan bili domaćini. Rekao bih da nam je možda čak ovog trenutka Milan teži protivnik nego što je bio Chelsea."

Najveća opasnost za Dinamo bit će sjajni Portugalac Rafael Leao.

"Sigurno je da smo analizirali igru Milana i njihove najveće poluge u momčadi, i da moramo se usredotočiti i učiniti sve da taj dio njihove moći limitiramo. Ako u tome budemo uspješni naše šanse u toj utakmici rastu. Moramo igrati obranu na svakom dijelu terena, moramo biti dovoljno koncentrirani kad protivnik ima dominaciju, a takvih će sigurno perioda na utakmici biti, na kraju krajeva to je i za očekivati. Pokazali smo način na koji se možemo tome oduprijeti. Kako se utakmica bude razvijala tako ću se i ja na klupi ponašati."

Iako je Milan favorit, Čačić ne gfubi nadu da se Dinamo može nositi s domaćinom.

"Teško mi je reći što će biti ključ. Usredotočen sam na izvedbu svoje momčadi. Ako budemo uspjeli imati koncentracije 90 minuta i angažman koji smo imali protiv Chelseaja onda ta utakmica do kraja može biti neizvjesna. Podcrtavam da je Milan favorit, međutim, mi ćemo u svakoj utakmici tražiti svoju šansu. U prvoj smo je našli, tražit ćemo je i sutra. Čovjek koji ima vjeru u sebe, smatram, to je prvi preduvjet da bi mogao i uspjeti. Ja vjerujem u svoje momčad, ono što radimo, način na koji radimo i vjerujem da možemo odigrati utakmicu dostojnu Lige prvaka. Ako to tako bude, sva tri znaka su u igri."

Protiv Milana se može poonovno očekivati kompektni i disciplinirani Dinamo.

"Nema dvije iste utakmice, nema preslike. Ono što želim, a to sam već i rekao, je da budemo kompaktni svih 90 minuta, da smo dobri u obrambenom bloku, da kvalitetno i s dosta igrača izlazimo prema protivničkom golu, da držimo koncentraciju. To je ono što me u ovoj pripremi okupira. Iako smo autsajderi, rekao sam da protiv nikoga nismo favoriti, ali i mi tražimo šansu u svakoj utakmici i tražit ćemo je i sutra."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!