Nogomet

Sporting nanio prvi poraz Spursima u sezoni, Brozović igrač utakmice u pobjedi Intera

Branimir Korać • utorak, 13.09.2022.
Sporting nanio prvi poraz Spursima u sezoni, Brozović igrač utakmice u pobjedi Intera
Foto: EPA

Nogometaši Sportinga u drugom kolu Lige prvaka upisali su pobjedu 2:0 kod kuće protiv Tottenhama, a oba pogotka pala su na samom kraju susreta. Inter je u Češkoj istim rezultatom svladao Viktoriju uz odličan nastup Marcela Brozovića...

Sporting - Tottenham 2:0

Velika bitka u Lisabonu vodila se od početka do kraja susreta, pobjeda je mogla otići na obje strane, a otišla ja na stranu domaćina.

Do 90. minuti mreže su mirovale, a onda je Sporting postigao dva pogotka i nanio Conteovoj momčadi prvi ovosezonski poraz.

Od početka susreta igralo se očekivano dinamično i ravnopravno, ali bez većih prijetnji, sve do završnice kada je prvo Richarlison obišao vratara i poslao loptu u mrežu, no pogodak nije priznat zbog zaleđa, da bi odmah nakon toga bivši igrač Tottenhama Marcus Edwards skoro postigao pogodak za pamćenje, ali Lloris je to obranio.

U drugom dijelu prvi je zaprijetio Tottenham preko Emersona Royala, ali obranio je to Adan, imali su gosti još nekoliko pokušaja, no nisu uspjeli svladati domaćeg vratara.

Embed from Getty Images

Kada se činilo da susret ide prema remiju, Sporting je poveo. U 90. minuti nakon ubačaja iz kornera najviši u skoku bio je Paulinho koji glavom prebacuje loptu u mrežu.

Tri minute kasnije tek što je ušao u igru, Arthur Gomes postiže drugi pogodak i potvrđuje pobjedu Sportinga.

Ivan Perišić odigrao je kod gostiju svih 90 minuta.

Viktoria Plzen - Inter 0:2

Inter je imao lagan posao protiv Viktorije u Plzenu gdje je očekivano slavipo s 2:0. Domaćin je i pola sata igrao s igračem manje i nije se mogao u takvom odnosu snaga nositi s Interom.

Gosti iz Milana poveli su u 20. minuti iz pomalo neobične pozicije za Edina Džeku. Correa je dobio loptu u 16 metara, skroz na lijevoj strani pronašao je Džeku koji mirno gađa suprotni kut.

U 60. minuti Bucha je grubo startao na Barrelu i zaradio potpuno zasluženo izravni crveni karton.

S igračem više Inter je došao i do drugog gola. U 70. minuti Džeko je pobjegao u kontru i vidio dolazećeg Dumfriesa koji bez problema zabija za 2:0.

Marcelo Brozović igrao je do 84. minute kada ga je zamijenio Kristjan Asllani, a hrvatski reprezentativac odnio je titulu igrača utakmice.

Embed from Getty Images

FOTO: EPA/ANTONIO COTRIM

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Viktoria Plzeň0:2Inter
Bayern2:0Barcelona
1Bayern 618:2+1618
2Inter 610:7+310
3Barcelona 612:1207
4Viktoria Plzeň 65:24-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!