Nogomet

Grbić nije spasio Atletico u Leverkusenu, Club Brugge održao lekciju Portu

Branimir Korać • utorak, 13.09.2022.
Grbić nije spasio Atletico u Leverkusenu, Club Brugge održao lekciju Portu
Foto: EPA

U skupini B Bayer Leverkusen i Club Brugge upisali su pobjede protiv madridskog Atletica i Porta. Bayer je u završnici srušio Atletico, a Club Brugge u Portu je nanio težak poraz domaćinu...

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2:0

Atletico je s Ivom Grbićem na golu doputovao u Leverkusen nadajući se da će doći do sva tri boda, međutim u završnici susreta ipak je pokleknuo.

U 23. minuti Atletico je mogao zaraditi kazneni udarac. Nepotrebno je rukom u 16 metara igrao Tapsoba, ali niti nakon pregleda snimke suci nisu smatrali kako je to dovoljno za kazneni udarac.

Bayer je bio opasniji protivnik i nizao prilike, na početku drugog dijela dva puta domaćin je zatresao okvir gola, ali lopta nije htjela u mrežu.

Ipak u završnici se situacija promijenila i Grbić je dva puta pokleknuo.

U 84. minuti Bayer je stigao do vodstva. Dobra akcija domaćina, Frimpong je uspio proigrati Andricha koji je dolazio iz drugog plana, a on gađa u suprotni kut, Grbić to nije mogao zaustaviti.

Embed from Getty Images

Nakon gola Atletico se otvorio i krenuo naprijed i odmah je domaćin to iskoristio, ponovno je Frimpong odlično asistirao, ovaj put na drugu stranu za natrčalog Diabyja koji pogađa za 2:0

Porto - Club Brugge 0:4

Porto je u prvom kolu nesretno izgubio duboko u sudačkoj nadoknadi u Madridu i tražio je pobjedu kod kuće protiv Club Bruggea. U konačnici dogodilo se ono što nitko nije očekivao, Club Brugge ga je svladao s 4:0.

U 14. minuti velika prilika za goste. U 16 metara Porta Joao Mario zakasnio je sa startom i srušio Jutglu te je odmah dosuđen kazneni udarac. Jutgla je i izveo kazneni udarac te pogodio u sam donji kut za 0:1.

Stvari se nisu povoljno odvijale za Porto i Sergio Conceicao povukao je dvije izmjene na poluvremenu, ali vrlo brzo situacija se dodatno pogoršala.

Belgijcima je trebalo manje od deset minuta da dođu do nova dva pogotka preko Kamala Sowaha i Andreasa Skov Olsena što je jako bacilo u probleme Porto.

Porto je potpuno pao i u završnici susreta primio je i četvrti pogodak, igrač s klupe Antonio Nusa pobjegao je obrani Porta i zabio za konačnih 4:0.

FOTO: EPA/SASCHA STEINBACH

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bayer Leverkusen2:0Atlético Madrid
Porto0:4Club Brugge
1Porto 612:7+512
2Club Brugge 67:4+311
3Atlético Madrid 65:9-45
4Bayer Leverkusen 64:8-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!