Tenis

Mektić: 'Nadam se da ćemo mi odlučivati, parovi mnogo znače u ovakvom sustavu'

Sportnet • srijeda, 14.09.2022.
Mektić: 'Nadam se da ćemo mi odlučivati, parovi mnogo znače u ovakvom sustavu'

Hrvatski tenisač Nikola Mektić najavio je Davis Cup dvoboj u Bologni protiv Italije i izrazio je nadu da se u tom dvoboju odlučuje u igri parova...

Premda je talijanska Davis Cup reprezenzacija strašno jaka u singlu, svi se nadamo kako bi ipak odluka mogla u dvoboju Italije i Hrvatske pasti u igri parova. Tamo Hrvatsku predstavljaju Nikola Mektić i Mate Pavić.

"U ovakvom sustavu parovi imaju velik učinak jer su samo dva singla. Nadamo se da bi parovi opet mogli biti presudni, pogotovo protiv Talijana. S obzirom na njihove igrače u singlu i ranking bi sigurno potpisali 1-1 i odluku u parovima. Nadam se da ćemo mi odlučivati", rekao je Mektić.

Suparnici, odnosno talijanski par trebali bi biti Fognini i Bolelli koje su Mektić i Pavić svladali na Mastersu u Rimu ove sezone.

"Bio je to težak meč, igrali smo polufinale dosta kasno. Bolelli je izvrstan igrač, Fognini dosta igra parove ove godine i dosta su uigrani. Fognini u prijašnjim godinama možda i nije toliko igrao, ali ove sezone praktički cijeli kalendar igraju skupa. Mislim da je to njima logičan izbor, očekujem taj meč i ako dođe do njega, težak posao", rekao je Mektić.

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!