Nogomet

Čačić: 'Nije mala stvar nakon 0:2 ostati stabilan u ovom ambijentu i praktički se vratiti u susret'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.09.2022.
Čačić: 'Nije mala stvar nakon 0:2 ostati stabilan u ovom ambijentu i praktički se vratiti u susret'
Foto: EPA

Dinamo nije uspio iznenaditi u Milanu, no imao je vrlo dobrih razdoblja i nije se raspao nakon dva gola u najgore vrijeme...

Ante Čačić nakon poraza od Milana bio je puno zadovoljniji onim što se događalo na travnjaku nego rezultatom.

"Nisam zadovoljan rezultatom, ali ono čemu je momčad stremila i na koji način smo željeli igrati, mislim da smo čak u tome uspjeli. Nažalost, nama su se potkrale greške koje su isprovocirali domaćini zahvaljujući toj svojoj kvaliteti i ovakvom jednom ambijentu. Smatram da kad, nakon tog nesretnog pogotka u 45. minuti i već na otvaranju drugog poluvremena primljenog pogotka za 0:2, momčad ostane stabilna i da se vratimo u utakmicu i činimo je neizvjesnom je dobra stvar i za pohvalu. I to je i veliki zalog za budućnost."

Situacija u skupini i dalje je potpuno otvorena, sljedeću utakmicu Dinamo igra u Salzburgu.

"Rekao sam već uoči ove grupne faze da nismo favoriti niti u jednoj utakmici, ali ćemo nastojati u svakoj utakmici rasti, napredovati, učiti, biti što je moguće bolji i učinkovitiji. Prva utakmica je završila kako je završila, ova je završila s našim porazom protiv zaista dobre momčadi. Idemo dalje, imamo još četiri utakmice, vidjet ćemo."

Individualne pogreške u konačnici su presudile.

"Teško je previše otvarati strane protiv ovako brzih igrača kakve oni imaju, pogotovo po toj našoj desnoj strani. Na kraju se dogodio taj treći gol. Malo smo kasno išli s izmjenom Ristovskog, nismo dobro zatvorili i utakmica se prelomila. Ali ponavljam, zaslužena pobjeda domaćina koji nas je natjerao na te pojedinačne greške."

Embed from Getty Images

Čačić se već okreće prema Lokomotivi koja je već neko vrijeme veliki problem za Dinamo.

"Mi se moramo brzo prešaltati, za četiri dana nas čeka crna mačka, Lokomotiva, pa pauza i onda priprema za Salzburg. Dosta je daleko ta utakmica, moramo se usredotočiti na domaću ligu, ona je za nas krucijalna. Moramo ostaviti za sobom ovu utakmicu, izvući dobre stvari. Ponavljam, nije mala stvar nakon 0:2 ostati stabilan u ovom ambijentu i praktički se vratiti u susret i čestitam svojim igračima zbog toga."

FOTO: EPA/Roberto Bregani

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!