Košarka

LeBron pozvao na oštriju kaznu za vlasnika Sunsa: 'Liga je donijela pogrešnu odluku'

Matej Kačan • četvrtak, 15.09.2022.
LeBron pozvao na oštriju kaznu za vlasnika Sunsa: 'Liga je donijela pogrešnu odluku'
Foto: EPA

Po mnogima blaga kazna za vlasnika Phoenix Sunsa Roberta Sarvera izazvala je mnogo reakcija, a posebno otvoren bio je LeBron James...

Vlasnik Phoenix Sunsa Robert Sarver nakon duge istrage NBA lige dobio je jednogodišnju suspenziju, ali i priliku da uz NBA odabere svog nasljednika na čelu franšize Sunsa.

Sarver je dugo bio pod istragom zbog navoda bivših zaposlenika Sunsa o opetovanim slučajevima seksualnog uznemiravanja, omalovažavanje žena na radnom mjestu i pogrdnih naziva prema Afroamerikancima.

Da je kazna jako preblaga, jer u nekim slučajevima poput onog Donalda Sterlinga kazna je bila izgon iz lige i podaja momčadi, smatra i zvijezda LA Lakersa LeBron James.

"Pročitao sam sad već nekoliko puta članke o Sarveru. Moram biti iskren, liga je donijela pogrešnu odluku. Ne moram objašnjavati zašto. Pročitajte priče i sami odlučite. Govorio sam prije i opet ponavljam, u ligi nema mjesta za takvo ponašanje", rekao je James koji je i sam poznat kao veliki advokat rasne i rodne jednakosti u SAD.

"Volim ligu i poštujem vodstvo, ali ovo nije u redu. Nema mjesta za mizoginiju, seksizam i rasizam na bilo kojem radnom mjestu. Nije bitno jeste li vlasnik ili igrač u momčadi. Držimo svoju ligu kao primjer naših vrijednosti, ali to nije to", napisao je LeBron.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!