Nogomet

Dujić za Sportnet: 'Darda nam je stvarala dosta problema, ali Oriolik je uvijek favorit kod kuće'

Branimir Korać • četvrtak, 15.09.2022.
Dujić za Sportnet: 'Darda nam je stvarala dosta problema, ali Oriolik je uvijek favorit kod kuće'

Nogometaši Oriolika u novu sezonu ušli su sa sedam bodova u četiri odigrana kola, ali razmaci na lojestvici su vrlo mali i jedna pobjeda ili poraz mogu vas značajno pšodići ili spustiti u poretku...

Iza nogometaša Oriolika je udspješno gostovanje u Kutjevu gdje su s 3:1 bili bolji od istoimenog domaćina. Došla je ta pobjeda kao lijek nakon što je u kolu ranije Slavonije iz Požege slavila u Oriovcu.

"Izgubili smo prethodno kolo od Slavonije kod kuće i morali smo vratiti ta tri boda. Prema dostupnim informacijama znali smo da je Kutjevo je u određenim problemima pa smo se apsolutno pripremili i nadali se tim bodovima. Moram priznati da je prvo poluvrijeme bilo ravnopravno gdje su domaćini bili i bolji protivnik, ali u drugom dijelu je do izražaja došla naša pripremljenost kao i širi roster igrača s klupe gdje smo s dvije zamjene, ulaskom Galovića i Morbera podigli nivo igre", kaže nam trener Orioliga Robert Dujić.

U subotu Oriolik dočekuje Dardu i nada se punom plijenu. Darda je u prošlom kolu s 3:0 bila bolja od Svačića što je svakako upozorenje.

"Sljedeće kolo Darda, kod koje je već došlo do odeđenih promjena na klupi što je izazvalo pozitivan šok s obzirom da su dobili Svačić koji je izuzetno kvalitetna ekipa, a i zadnju utakmicu u Oriovcu imali smo dosta problema s Dardom i dobili tek 1:0. To je mlada i motorična ekipa i svakako očekujem tešku i ozbiljnu utakmicu. Moram naglasiti da je Oriolik na svom terenu uvijek favorit i uvijek ima imperativ pobjede, ali ćemo se u svakom slučaju ozbiljno pripremiti."

Ove sezone liga je očito vrlo izjednačena, izjednačenija nego što je to bilo prošle sezone i vodit će se borba do radnjeg kola.

"Moram priznati da je odlaskom ova tri kluba u ligu iznad malo liga naizgled slabija, ali nakon prva četiri kola definitivno je puno izjednačenija nego prošle sezone i već je vidljivo da nema favorita i da svatko može dobiti svakoga bez obzira igralo se kod kuće ili u gostima, očekujem jako izjednačeno prvenstvo, nitko neće napraviti veliki iskorak, ali i na začelju bit će do samog kraja neizvjesno."

Sljedeći mjesec Oriolik gostuje u SuperSport Hrvatskom kupu u Ždralovima kod Mladosti i nada se iznenađenju.

"Nama su misli već i u Ždralovima s obzirom da smo ove godine nositelji u Hrvatskom kupu. Čekali smo rasplet te 18. idemo u Ždralove, apsolutno motivirani i željni da prođemo u Kupu stepenicu više jer i ovaj status nositelja je Oriolik zaslužio nastupima unazad nekoliko godina. Svjesni smo kvalitete Ždralova, ali u Kupu je uvijek sve moguće."

FOTO: Oriolik Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!