Tenis

Borna Ćorić nakon velike borbe donio Hrvatskoj poravnanje pobjedom protiv Mikaela Ymera

Branimir Korać • četvrtak, 15.09.2022.
Borna Ćorić nakon velike borbe donio Hrvatskoj poravnanje pobjedom protiv Mikaela Ymera
Foto: FaH

Vrlo važnu pobjedu izborio je Borna Ćorić u drugom meču dana protiv Švedske. Borna je nakon velike borbe u tri seta svladao Mikaela Ymera...

Poraz Borne Goje od Eliasa Ymera značio je kako više nema prostora za popravak i da Borna Ćorić mora svladati Mikaela Ymera kako bi Hrvatska ostala u igri za prolazak skupine.

Znalo se da će Borna imati težak meč, Mikael Ymer je opasniji od Eliasa što je pokazao i na terenu gdje je stavio Bornu na muke.

Prvi set bio je dobar za Ćorića, napravio je pritisak odmah u prvom gemu i oduzeo servis protivniku te je do kraja seta držao prednost. Imao je Ćorić nekoliko prilika za dupli break, ali nije ih iskoristio.

U drugom setu priča se promijenila. Krenuo je Ymer s 3:0, Borna je izgledao sve umornije i nije uspio napraviti pritisak i vratiti izgubljeni servis.

Nakon gubitka drugog seta, Borna se "resetirao", zaigrao je bolje i odmah krenuo breakom. Stečenu prednost je držao do kraja meča iako je bio pod pritiskom, Ymer je opasno pritiskao u dva gema, ali nije napravio break i Ćorić je uzeo važnu pobjedu.

Sada je sve na paru Mektić/Pavić koji traže pobjedu za 2:1 Hrvatske.

Davis Cup Švedska - Hrvatska 1:1

Mikael Ymer - Borna Ćorić 4:6, 6:3, 3:6

FOTO: EPA/ELISABETTA BARACCHI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!