Nogomet

Fiorentina visoko poražena u Turskoj, gostujuće pobjede West Hama i Villarreala

Branimir Korać • petak, 16.09.2022.
Fiorentina visoko poražena u Turskoj, gostujuće pobjede West Hama i Villarreala
Foto: EPA

Drugo kolo Konferencijske lige donijelo je niz zanimljivih susreta. Na teškom gostovanju u Turskoj Fiorentina je upisala visok poraz i taj rezultat je možda i najveće iznenađenje...

Sivasspor je uz dosta sreće stigao do pobjede u gostima kod CFR Cluja. Slavio je 1:0 iako je Cluj imao čak 26 udaraca na gol Turaka. Jedini koji su došli do pogotka bili su gosti i to preko Maxa Gradela u 28. minuti iz kaznenog udarca. Karlo Muhar kod Cluja je odradio svih 90 minuta.

Embed from Getty Images

Fiorentina se loše provela na gostovanju u Istanbulu gdje je izgubila od Basaksehira s 3:0, a sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu. Gollinija je dvaput svladao Serdar Gurler, a nade gostiju potonule su u 76. minuti kada je Ikone zaradio drugi žuti karton. U zadnjim trenucima Bertrand Traore postavio je konačnih 3:0.

Embed from Getty Images

Stariji brat Roberta Ljubičića, Dejan, odveo je Köln do pobjede protiv Slovackog. Činilo se da će to biti jednostavan posao za domaćina kada su Sargis Adamjan i Florin Dietz do odmora odveli Köln na 2:0. Međutim Česi se nisu predali i vrlo brzo početkom drugog dijela preko Kalabiske i Petržele dolaze do poravnanja. Köln je ipak na kraju slavio, a dvostruki strijelac bio je Ljubičić. Nikola Soldo kod domaćina je igrao do 58. minute.

Embed from Getty Images

Nakon odličnog nastupa i sjajnog otpora Villarrealu u gostima u prvom kolu, Lech je u drugom kolu ugostio bečku Austriju i visoko slavio s 4:1. Austrijanci su kod 1:1 u završnici prvog poluvremena imali kazneni udarac, ali nisu ga iskoristili i nakon toga u drugom poluvremenu su potonuli uz tri primljena gola. Kristoffer Velde postigao je dva pogotka, a po jedan su dodali Mikael Ishak i Michal Skoras. Antonio Milić kod Lecha je odradio cijelu utakmicu.

Žalgiris je ove sezone u Europi izgledao dobro, ali u drugom kolu protiv Basela kod kuće je ipak upisao poraz. Švicarci su upisali pobjedu 1:0 pogotkom Andija Zeqirija u 62. minuti. Kod Žalgirisa Petar Mamić je igrao svih 90 minuta.

Hearts je u Latviji slavio protiv RFS-a s 2:0. U prvom kolu odigrao je jako lošu utakmicu protiv Basaksehira kod kuće i visoko izgubio s 4:0, ali u Latviji je bio bolji i odnio je pobjedu golovima Shanklanda i Forresta. Tomislav Šarić kod domaćina je odradio cijelu utakmicu.

Zanimljivo je bilo u Silkeborgu gdje je gostovao West Ham. Domaćin je poveo već u petoj minuti pogotkom Kaspera Kuska, ali West ham do odlaska na odmor preko Lanzinija, Scamacce i Dawsona radi potpuni preokret. Danci su u nastavku susreta uspjeli smanjiti preko Tengstedta, ali više od toga nisu mogli.

Embed from Getty Images

Unai Emery nastavio je šarati sa sastavom u Europi i u grupnoj fazi. U gostima kod Hapoela Beer Sheve i u takvom stanju stigao je do pobjede 2:1 golovima Josea Moralesa i Alexa Baene. Domaćin je nakratko uspio izjednačiti preko Rotama Hatuela.

Konferencijska liga, drugo kolo:
CFR Cluj - Sivasspor 0:1
Basaksehir - Fiorentina 3:0
Köln - Slovacko 4:2
Lech - Austria Beč 4:1
Žalgiris - Basel 0:1
RFS - Hearts 0:2
Pjunik - Slovan Bratislava 2:0
Djurgarden - Molde 3:2
Gent - Shamrock Rovers 3:0
Silkeborg - West Ham 2:3
AZ Alkmaar - Vaduz 4:1
Hapoel Beer Sheva - Villarreal 1:2
Slavia Prag - Ballkani 3:2
FCSB - Anderlecht 0:0
Apollon - Dnipro 1:3
Partizan - Nice 1:1

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Basaksehir3:0Fiorentina
RFS0:2Hearts
1Basaksehir 614:3+1113
2Fiorentina 614:6+813
3Hearts 66:16-106
4RFS 62:11-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!