Nogomet

Slaven Belupo po prekid negativnog, a Varaždin po nastavak pozitivnog niza

Branimir Korać • petak, 16.09.2022.
Slaven Belupo po prekid negativnog, a Varaždin po nastavak pozitivnog niza
Foto: FaH

Slaven Belupo i Varaždin danas u Koprivnici otvaraju drugu četvrtinu SuperSport HNL-a. Obje momčadi spadaju u ugodna iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone...

Idila u Koprivnici je prekinuta i nakon dva visoka vezana poraza protiv Hajduka u Splitu i Istre 1961, Koprivničanci su se spustili na zemlju. Zoran Zekić upozoravao je kako je lijepo vidjeti Slaven Belupo na drugom mjestu, ali i da se ne treba zavaravati.

U ovom susretu njegova momčad tražit će sva tri boda kako bi se ujedno vratila na pobjedničke staze i popravila raspoloženje nakon neugodnog iskustva iz prošla dva kola.

Varaždinci su u dosta boljem stanju, za razliku od Slaven Belupa, oni su u nizu od tri pobjede i ne znaju za poraz još od dvoboja protiv Hajduka prije šest kola.

Varaždin igra sjajan nogomet, u odličnoj je formi i nitko ne može reći kako ga je nadigrao, dapače. I Dinamo i Hajduk su se u Varaždinu provukli, Dinamo je čak ostao bez pobjede pa se zadovoljio remijem, a Hajduk je slavio s 2:0, ali nezasluženo.

Što su rekli

Zoran Zekić, Slaven Belupo: "Naravno da postoji određena težina u ovoj utakmici. Igramo protiv protivnika s kojim smo igrali prije jedno dva mjeseca, a Varaždin je poslije toga napravio odličnu rezultatsku i igračku seriju tako da jako dobro izgleda. Moram reći, ovako kao kolega kolegi, da mi je iznimno drago da momčad Marija Kovačevića igra na taj način, ima takve rezultate, jer ga zaista jako cijenim. Naravno da ću ja probati sa svojom momčadi da budemo malo u drugačijem raspoloženju. Varaždin dolazi u jako dobrom, mi moramo reći da baš i ne jer smo u ove dvije utakmice i rezultatski i svakako nekako podbacili. Treba se resetirati i sutra odigrati jednu pravu utakmicu. Očekujem i da će biti dosta gledatelja, a nadam se da neće prevladati podrška Varaždinu u Koprivnici."

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Ovo je za nas jedan od kraćih tjedana i s manje vremena za trening s obzirom da smo igrali u nedjelju navečer, a već petak nam donosi novu utakmicu. Slaven nas je zasluženo svladao u prvom kolu i želimo mu uzvratiti za taj poraz, morat ćemo se bolje pripremiti. Tijekom tjedna dobro smo radili i vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni. Ako odigramo utakmicu na našoj željenoj razini, uvjeren sam da će onda biti i bodova."

Nedostaju

Slaven Belupo: Jambor (ozljeda)

Varaždin: Ba (ozljeda), Šego (crveni karton)

Mjesto, vrijeme, suci...

Koprivnica, 19 sati

Suci: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ivan Mihalj (Velika Gorica), Dario Kulušić (Šibenik). VAR: Ante Čuljak (Zagreb), Goran Perica (Šibenik)

Prošli susret

Varaždin - Slaven Belupo 0:1 - Na otvaranju nove sezone Varaždin kao povratnik u društvo prvoligaša ugostio je Slaven Belupo, ali nije izgledao dobro, bio je pomalo impresioniran i upisao je poraz 1:0 pogotkom Matea Kocijana iz 49. minute.

Prognoza

Remi - Iako Varaždinci u ovaj susret ulaze u boljem stanju s obzirom na niz od tri pobjede, Slaven Belupo mogao bi prekinuti svoj niz poraza, ali istovremeno i prekinuti niz pobjeda gostiju. Sve je otvoreno, ali se nekako čini da je remi dosta izgledan ishod u ovom susretu.

FOTO: HINA/Marko JURINEC

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!