Rukomet

Vukić za Sportnet: 'Bjelovar je favorit, ali igramo doma i naša mladost može biti prednost'

Branimir Korać • subota, 17.09.2022.
Vukić za Sportnet: 'Bjelovar je favorit, ali igramo doma i naša mladost može biti prednost'

Krenulo je prvenstvo rukometašica koje ovog vikenda igraju drugo kolo. ŽARK Split ima već dva odigrana susreta i pokušat će iz trećeg pokušaja doći do prve pobjede...

Bivši hrvatski reprezentativac Ljubo Vukić danas je trener ŽARK Split s kojim je krenuo u sezonu s dva poraza. Međutim raspored ga nije mazio, u prvom kolu gostovao je u Čakovcu kod Zrinskog, a nakon toga unaprijed je odradio dvoboj trećeg kola kod Lokomotive.

ŽARK je kod Zrinskog poražen 35:31 dok su Lokosice glatko slavile 38:19.

"U Čakovcu nije loše izgledalo, posebno prvo poluvrijeme, u drugom dijelu se Zrinski ipak odvojio nakon naših vezanih grešaka, ali sam zadovoljan karakterom koji cure pokazuju iako su neiskusna ekipa. I u tom susretu smo se vratili, probali dostići taj veliki zaostatak, ali nismo uspjeli. Lokomotiva, tu nema puno priče, ušli smo im u mlin i teško se onda izvući, a razlika u kvaliteti je velika, pretrčali su nas."

Neiskustvo na ovoj razini je najveći problem za ŽARK Split u početku sezone.

"Zrinski je isto iskusnija ekipa, a mi imamo tri cure od 17, 18 godina, to su praktički juniorke, s druge strane, došlo nam je i sedam, osam novih igracica, treba vremena za sve to da se posložili i sjedne na svoje mjesto."

Slijedi dvoboj protiv Bjelovara, još jedne kvalitetne ekipe koja je papirnati favorit.

"Bjelovar se isto dosta mijenjao, ali poprilično je iskusna ekipa sa super krilima koja zabijaju dosta golova. Proučio sam, ih, vidjet ćemo koliko se možemo prilagoditi svakom protivniku. Bjelovar je dobra ekipa s dobrim pivotima i vratarima, igraju jako pametno, zrelo, ne gube previše lopti, znaju kada treba stati i kada treba šutnuti. Favoriti su, ali igramo doma i ta naša mladost može biti i prednost, mozemo trčati i stvarati probleme."

Dvoboj između ŽARK Splita i Bjelovara na rasporedu je u nedjelju od 18 sati.

FOTO: ŽARK Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!