Tenis

Mektić i Pavić dovršili posao, samo čudo Hrvatskoj izbija vizu za Malagu

Matej Kačan • subota, 17.09.2022.
Mektić i Pavić dovršili posao, samo čudo Hrvatskoj izbija vizu za Malagu
Foto: EPA

Samo čudo i pobjeda Švedske nad Italijom od 3-0 može Hrvatskoj izbiti iz džepa vizu za završni turnir Davis Cupa u Malagi. Hrvatska je s 3-0 deklasirala Argentinu u trećem kolu...

Hrvatska Davis Cup reprezentacija odradila je ono po što je došla u Bolognu. S 3-0 protiv Argentine u posljednjem kolu skupine praktički je izboreno drugo mjesto, viza za Malagu i završni turnir.

Posljednji bod u igri parova donijeli su Nikola Mektić i Mate Pavić. Oni su u dva seta bili bolji ood Maxima Gonzaleza i Horacija Zeballosa.

Prvi set glatko je pripao Hrvatima, nisu Gonzalez i Zeballos imali šanse jer odmah su izgubili servis i pali u 3:0 zaostatak pa hrvatski par lako dovršava za 6:2.

U drugom setu ipak teži posao, Mektić i Pavić moraju spašavati break lopte kod 2:2 i kod 3:3, a na kraju su pobjedu izborili breakom za 7:5 nakon 48 minuta borbe u drugom setu.

Hrvatska sad, kao i Italija, ima dvije pobjede i dva boda, a ukupno je na 5-4. Švedska ima pobjedu i 3-3, a u posljednjem kolu čeka je upravo meč protiv Italije. Samo pobjeda Švedske od 3-0 izbacila bi Hrvatsku.

Davis Cup, Svjetska skupine:
HRVATSKA - ARGENTINA 3-0
N. Mektić - M. Pavić - M. Gonzalez/H. Zeballos 6:2, 7:5

FOTO: Elisabetta Baracchi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!