Nogomet

Rijeka i Šibenik svojim susretom vraćaju HNL na državnu televiziju

Matej Kačan • nedjelja, 18.09.2022.
Rijeka i Šibenik svojim susretom vraćaju HNL na državnu televiziju
Foto: FaH

Deseto kolo SuperSport HNL-a nastavlja se na Rujevici gdje posljednja Rijeka dočekuje čvrsti Šibenik, a utakmica je posebna po povratku prijenosa na državnu televiziju...

Nakon 11 godina posta, SuperSport HNL u svom se prijenosu vraća na državnu televiziju. Čast da otvore novo poglavlje imaju Šibenik i Rijeka u susretu koji po dosad viđenom svakako ne obećava nogometnu rapsodiju.

Rijeka ovaj susret dočekuje na i dalje posljednjem mjestu lige s pet bodova u devet susreta. Serse Cosmi još nije dočekao ni bod, povezao je dva poraza i imao je stresnu i tešku utakmicu na Poljudu protiv Hajduka.

Još ostaje pitanje kako će uopće Cosmi postaviti momčad, još se traži i upoznaje momčad pa i sam najavljuje ono pravo iza stanke. S druge je strane Šibenik koji zna do čega želi doći i kako do toga.

Prva i jedina ideja je začepiti sve iza, pa prema naprijed dočekati svoju šansu. Svjedoče tome i posljednje utakmice gdje je Šibenik remizirao s Hajdukom i Osijekom i tijesan poraz od Dinama.

Šibenčani su i dalje u ligi primili najmanje golova, ali i dali tek gol više od zadnje Rijeke. Sve u ovom susretu obećava čvrstu i ne baš lijepu igru. Nije neka premijera za povratak na HRT, ali tko zna, možda nas sve iznenade.

Što su rekli

Serse Cosmi, trener Rijeke: "Pred nama je veoma važna utakmica. Iako smo još daleko od kraja prvenstva, ova utakmica je vrlo značajna, rekao bih krucijalna. U ova protekla dva tjedna s velikim sam teškoćama pokušao upoznati ovu momčad, ove igrače, u tom sam vremenu uspio prikupiti određene informacije, napraviti svojevrsni “scan” momčadi. Nadam se da sam uspio odabrati i igrače koji će na terenu biti na nivou i koji će biti spremni shvatiti važnost susreta koji je pred nama."

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Rijeku sam išao uživo gledati na Poljud. Ali, mi smo više fokusirani na sebe nego na protivnika. Iskreno, moj osobni cilj bio je 10 bodova nakon prve četvrtine prvenstva, a mi smo uzeli bod manje. Sve u svemu, nije to tako loše. U drugom krugu ambicije nam rastu. Želimo se dodatno razviti, napraviti još koji korak naprijed. U sljedećih devet kola namjera je osvojiti između 10 i 12 bodova, nije važno protiv koga."

Nedostaju

Rijeka: Galešić, Pavlović, Halilović (ozljede), Lunetta (kartoni)

Šibenik: Vidović (ozljeda)

Mjesto, vrijeme, suci

Rujevica, 15:00
SUCI: Fran Jović, Hrvoje Radić, Luka Pušić, VAR: Mario Zebec, Jerko Crnčić

Prošli susret

Šibenik - Rijeka 0:1 - Susret prvog kola ujedno je i prva i jedina utakmica na kojoj je Rijeka uspjela uzeti pobjedu u SuperSport HNL-u. Gostovali su Riječani još pod Draganom Tadićem na Šubićevcu i slavili su pogotkom Obregona u 74. minuti.

Prognoza

Remi - Da pitate sto ljudi o ishodu ove utakmice, vjerojatno bi preko 50 reklo da očekuje siromašnu utakmicu i 0:0 ili 1:1. Tako nešto bi se i moglo dogoditi, oba trenera njeguju defenzivan stil i imaju manjak kvalitete prema naprijed. Svakako bi remi obojicu zadovoljio, nije dobro otići na stanku s porazom.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!