Nogomet

Fruk: 'Zahtjevna nas je skupina dobro pripremila', Pašalić: 'Srce mi kuca za Hrvatsku'

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.09.2022.
Fruk: 'Zahtjevna nas je skupina dobro pripremila', Pašalić: 'Srce mi kuca za Hrvatsku'
Foto: FaH

I dok će A reprezentacija hvatati prvo mjesto u skupini i plasman na završni turnir Lige nacija, mlada reprezentacija do 21 godine u dva susreta s Danskom traži prolazak na Europsko prvenstvo...

Gorica ove sezone igra daleko ispod očekivanja i Toni Fruk nada se kako će imati više sreće s mladom reprezentacijom. Svjestan je kako s Danskom neće biti lako, ali uvjeren je kako je Hrvatska spremna.

"Doveli smo se u nezgodnu situaciju, s obzirom na prvih šest kvalifikacijskih utakmica, ali sve je na nama u ove dvije utakmice s Danskom i idemo pokazati da smo bolja i kvalitetnija momčad, da imamo veću želju i da zaslužujemo biti na Europskom prvenstvu. Puni smo optimizma, premda se dosta 'zakuhalo' pred kraj kvalifikacija i nismo se smjeli dovesti u situaciju da utakmica u Norveškoj odlučuje o prvom mjestu. Bit će teško u obje utakmice s Dancima, ali zahtjevna nas je skupina dobro pripremila i pokušat ćemo do što boljeg rezultata na domaćem terenu, a u drugoj je uvijek sve moguće."

Reprezentaciji se napokon priključio i Marco Pašalić kojeg su ozljede dosad u tome spriječile.

"Jako sam sretan da napokon mogu zaigrati za Hrvatsku, nakon tri pokušaja i ozljede ligamenata pa operacije ramena, ali sad sam spreman i vjerujem da možemo otići na Europsko prvenstvo. Ima nas dosta iz Njemačke koji smo izabrali Hrvatsku, no važno je pokazati što znamo, nadam se da ćemo igrati zajedno. Ja sam jako ponosan, pratio sam ranije Hrvatsku i s tribina, za mene je velika čast igrati za Hrvatsku. Odmah sam se odlučio, bez obzira na njemački poziv prije nekoliko godina, jer srce mi kuca za Hrvatsku. Lijep mi je osjećaj bio zaigrati za Borussiju protiv Bayerna, sada se želim vratiti u takvu formu. Posudba mi nije bila opcija, u Dortmundu vole moj nogomet. Moj stil igre su ofenziva, driblanje i pogoci, ali stižem i kad me trebaju u defenzivi. Nije lako u drugoj momčadi, ali i to treba proći", prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!