Nogomet

Nikoličius potvrdio: 'Karoglan ostaje trener barem do SP, raskid s Dambrauskasom bio je moj prijedlog'

Matej Kačan • ponedjeljak, 19.09.2022.
Nikoličius potvrdio: 'Karoglan ostaje trener barem do SP, raskid s Dambrauskasom bio je moj prijedlog'
Foto: FaH

U opširnom intervjuu sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius potvrdio je ostanak Mislava Karoglana na klupi, a otkrio je i niz događaja nakon remija u Šibeniku...

Hajduk neće do zimske pauze tražiti novo rješenje na klupi. Uprava ima povjerenja u Mislava Karoglana koji je preuzeo momčad nakon Valdasa Dambrauskasa i uzeo je četiri boda u dva susreta.

Javnost je očekivala da je Karoglan kao dosadašnji pomoćnik tek prijelazno rješenje, govorilo se o mogućim velikim imenima, ali Mindaugas Nikoličius potvrdio je kako Karoglan ostaje barem do SP.

"Imam jako puno povjerenja u njega. On je od početka u prvoj momčadi bio priključen Jensu Gustafssonu. Puno smo pričali o tome, nakon Igora Tudora Hajduk nije izbacio niti jednog mladog trenera. Mislav u ovom trenutku najbolje poznaje igrače, ima veliko poštovanje svlačionice. Do Svjetskog prvenstva on ostaje naš trener, vjerujemo mu. Nakon SP-a ćemo vidjeti što i kako dalje. Tada imamo pauzu od dva i pol mjeseca. Vjerujem u Mislava, on ima kapacitet, može dignuti igrače, te je legitimni kandidat i za dalje. Idemo utakmicu po utakmicu, želimo biti konkurentni. Karoglan je najbolje rješenje. Ima mentalitet, gard, autoritet", rekao je za Dalmatinski portal.

Nikoličius je otkrio i kako je nakon remija sa Šibenikom dao mandat na raspolaganje, ali predsjednik nije prihvatio ostavku.

" Imali smo predsjednik Lukša Jakobušić i ja sastanak, gdje sam mu rekao da ovo ne ide u dobrom smjeru, te mu ponudio svoj mandat na raspolaganje. Jasno je kako je kod nas hijerarhija posložena, predsjednik bira sportskog direktora. Kazao sam mu: 'Ja sam spreman, mogu danas otići'. On je rekao da u tome ne vidi moju krivicu i da u mene ima povjerenja."

Inzistira i da se odluka o odlasku Dambrauskasa nije donijela naglo.

"Pričali smo u kojem smjeru je najbolje ići. Ne želim kontinuitet zbog kontinuiteta, treba nekad u nogometu donijeti teške odluke, a za mene je ta bila posebno teška. Nije utakmica u Šibeniku bila razlog promjene, nismo odluku donijeli preko noći. Sjećate li se utakmice u Varaždinu? Da, dobili smo 2:0, ali oni su imali 25 udaraca. Nismo vidjeli napredak u odnosu na prošlu sezonu. Ja sam svaki dan na svakom treningu, slažem se s predsjednikom da Hajduk nije bio u toj energiji u kojoj ga želimo vidjeti. Dogodila su se različita razmišljanja sa strane trenera i kluba. Nije se poklapalo ni po pitanju Strategije, u kojoj piše kako klub treba živjeti. Razmišljanja se nisu poklopila. Što se tiče Valdasa, odluka nije donesena zbog utakmice protiv Šibenika, već je određeno nezadovoljstvo postojalo od početka priprema. Donijeli smo tu tešku odluku, uvijek nam je na prvom mjestu Hajduk, vjerujemo u to što radimo."

Nikoličius odmah zaustavlja priče o tome da je Dambrauskasu presudila svlačionica.

"Došla je i do mene priča da se dogodio sukob. Čak i fizički napad nekih igrača na trenera. To nije istina i treba odmah zaustaviti takve laži. Nije bilo ni verbalnog, a kamoli fizičkog konflikta. Nisu to stvari za igranje, to može izazvati neugodnost nekim igračima i njihovim obiteljima, stižu im svakakve poruke, a nema veze s istinom."

Otkrio je i da je upravo on predložio raskid suradnje s Dambrauskasom.

"Želim mu zahvaliti jer je ostavio trag i napravio jako dobre stvari. Kada je došao nakon Jensa Gustafssona, ostvario je ciljeve, osvojio drugo mjesto i Kup. No, došlo do raskida suradnje. Na moj prijedlog je doveden i na moj prijedlog smo raskinuli suradnju. To je za mene bila najteža odluka jer ga dobro poznajem, dugogodišnji smo suradnici. Meni je bilo lakše ostaviti ga na klupi i skrivati se iza njega, ali želim naglasiti da mi je Hajduk na prvom mjestu. I kad sam osjetio da ne možemo dalje ići pravom smjeru, donio sam tešku odluku", kazao je.

FOT: HINA/Mario Strmotić

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!