Nogomet

Nogometni sindikat: 'Sramotno je da klubovi Prve NL nemaju prijenosa i sažetaka'

Matej Kačan • ponedjeljak, 19.09.2022.
Nogometni sindikat: 'Sramotno je da klubovi Prve NL nemaju prijenosa i sažetaka'
Foto: FaH

Svoje nezadovoljstvo načinom medijskog praćenja i produkcije kod SuperSport Prve NL izrazio je Nogometni sindikat pozvavši HNS na djelovanje...

Nova sezona i obećani napredak hrvatskog nogometa po pitanju praćenja i produkcije nisu zadvoljili sve, barem što se tiče praćenja SuperSport Prve NL.

Nezadovoljstvo nedostatkom prijenosa i sažetaka drugog ranga usprkos skupo plaćenim pravima izrazio je Nogometni sindikat.

"Gašenjem HNTV-a klubovi SuperSport Prve NL ostali su bez TV prijenosa i sažetaka svojih utakmica što smatramo sramotnim i štetnim za klubove, igrače i navijače. TV prava su prodana za rekordan iznos i očekivali smo da će i drugoligaški nogometni klubovi i igrači dobiti pažnju i pozornost koju zaslužuju I da će navijači drugoligaških klubova moći pratiti svoje klubove, ali nažalost ostali smo uskraćeni za to.

Richard Brešković, direktor marketinga za privatne korisnike HT-a prije nešto manje od pola godine najavio je da će se određeni set prijenosa druge lige emitirati, ali da treba pomoć klubova i saveza da poboljšaju infrastrukturu (rasvjeta i pristup kamerama) ali da se radi na tome, ali nažalost još uvijek čekamo na prijenose i sažetke SuperSport Prve NL.

Ovako lošim odnosom klubovi su najviše na gubitku i udaru, gube na prepoznatljivosti, vrijednost igrača je u padu, nogometni menadžeri, skauti i klubovi nemaju pristup prijenosima utakmica i sažecima istih…

Sponzori su također u gubitku za navedene usluge jer gube interes za ulaganje u klubove jer ne postoji mogućnost reklamiranja svojih proizvoda za vrijeme prijenosa utakmice putem digitalnih kanala. Navijači zbog kojih se nogomet igra također su na velikom gubitku jer ne mogu pratiti utakmice svojih klubova u vremenu kad su internet i tehnologija dostupni svakome.

Imali smo nažalost i situaciju na samom početku SuperSport HNL-a kad nakon prvog kola nije bilo sažetaka gdje su navijači i ljubitelji nogometa bili ogorčeni.

Iskreno se nadamo da će ključni ljudi u HNS-u shvatiti ozbiljnost ovog problema i da nećemo dugo čekati na prijenose i sažetke SuperSport Prve NL, jer klubovi, igrači i navijači to zaslužuju", napisali su na Facebooku.

Prva nogometna liga

1Cibalia 77:3+414
2Rudeš 78:6+212
3Croatia Zmijavci 79:9012
4Orijent 1919 810:9+111
5Vukovar '91 77:4+310
6Jarun 710:13-310
7Solin 712:11+18
8Dugopolje 78:808
9Hrvatski dragovoljac 75:8-38
10Dubrava 78:807
11Kustošija 87:10-37
12BSK Bijelo Brdo 78:10-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometPrva NL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!