Nogomet

Oprostio se dugogodišnji liječnik reprezentacije: 'Plan je bio otići kad i Luka, no on ostaje do Eura'

Sportnet, hns.family • utorak, 20.09.2022.
Oprostio se dugogodišnji liječnik reprezentacije: 'Plan je bio otići kad i Luka, no on ostaje do Eura'
Foto: hns.family

Dr. Zoran Bahtijarević, dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, na dirljiv se način oprostio s Vatrenima nakon što je prihvatio nove izazove kao voditelj medicinskog odjela Europske nogometne federacije Uefe...

Popularni "Bahta" odlazi poslije trideset godina u Hrvatskom nogometnom savezu, u kojem je od 1992. godine kao liječnik prošao sve uzrasne kategorije, a s A reprezentacijom bio izravni sudionik sedam velikih natjecanja i osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Od "Bahte" se u ime hrvatske nogometne obitelji u hotelu Sheraton lijepim se riječima oprostila team menadžerica Vatrenih, Iva Olivari.

Dragi Bahta, volimo reći da je naša reprezentacija obitelj, a kao u svakoj obitelji, teško je kad jedan član odlazi od kuće. No, ponosni smo na tebe i čestitamo ti na uglednoj poziciji koju si zaslužio svojim radom i znanjem, i pritom ti želimo puno sreće i uspjeha. Svatko od nas pamtit će svoje priče i anegdote s Bahtom, ali ono što nam je svima zajedničko jest da ćemo pamtiti da si uvijek bio spreman pomoći, nama i našim obiteljima. U ime svih ovdje prisutnih zahvaljujem ti na tom tvom ogromnom srcu i dobroti, nedostajat ćeš nam kao liječnik, ali i kao pozitivna, draga i topla osoba. Znao si biti smiren kad je bila neka kriza i emotivan kad je bila prilika za slavlje. Hvala Bogu, imali smo puno takvih prilika i slavlja. Zaista cijenimo sve čime si doprinio hrvatskoj reprezentaciji svih ovih godina, a posebno to što si se prema reprezentaciji uvijek odnosio s najvećim poštovanjem i ljubavlju. I kao kod svake obitelji, odlazak od kuće ne znači odlazak iz obitelji. Uvijek si dobrodošao u ovom okruženju, u ovoj našoj velikoj obitelji! Bahta, hvala na svemu i sretno", rekla je Iva Olivari prije negoli je “Bahti” darovala uokviren dres reprezentacije s brojem sedam.

"Evo, kad je već dres u pitanju, ima jedna priča sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, iz Bad Brückenaua u kojem je bila smještena reprezentacija. Profesor Nemec i ja taman smo kretali na partiju tenisa, a na obližnjem balkonu visio je ogromni dres hrvatske reprezentacije, valjda pet s pet metara. I Darijo Srna viče za mnom: 'Doc, doc!', ja se okrenem , a on kaže: 'Zaboravili ste ponijeti dres!'. Uglavnom, ja sam deda, a deda ne trči po terenu pa sam se počeo bojati da će publika početi vikati da pošalju nosila po mene. Trideset godina je puno, moj plan je bio otići kad se Luka i starija generacija oproste od reprezentacije, tako da se povučen i da to nitko ne skuži. Međutim, Luka je odlučio ostati do Eura, a to bi ipak bilo teško dočekati. Međutim, s izbornikom sam se već dogovorio da ćete jednu medalju iz Katara sačuvati i za mene. Hvala vam na mnogo čemu, na trideset godina predivnih trenutaka, ali najviše vam hvala što ste me naučili da se ne moramo sramiti niti ikoga bojati zato što smo iz male Hrvatske. Zahvaljujući vama i Hrvatskom nogometnom savezu dobio sam priliku okrenuti novu stranicu u svom životu, to je velika čast i meni i Hrvatskom nogometnom savezu. Toga ne bi bilo bez vas, mnogi od vas su mi bliski i dragi prijatelji. Dok sam živ ja sam vaš i vi ste moji", poručio je Zoran Bahtijarević.

AUTOR: HNS

FOTO: Drago Sopta/HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!