Košarka

Američki mediji: Bogdanović je sljedeći Jazzer koji će biti razmijenjen, Lakersi u igri

Matej Kačan • utorak, 20.09.2022.
Američki mediji: Bogdanović je sljedeći Jazzer koji će biti razmijenjen, Lakersi u igri
Foto: EPA

U nastavku rebuildinga momčadi Utah Jazza Bojan Bogdnović je sljedeći na redu za razmjenu, a navodno su dosta zainteresirani LA Lakersi...

Novi šef struke u Utah Jazzu Danny Ainge agresivno je ovog ljeta krenuo u razbijanje dosadašnje momčadi te "trejdanje" veterana za mlade igrače i izbore na draftu, a sljedeći bi trebao biti Hrvat.

Nakon odlazaka Rudyja Goberta i Donovana Mitchella, američki mediji HoopsHype i The Athletic navode kako je Bogdanović sljedeći na redu, a sve glasnije se spominju LA Lakersi.

"Mnogo dužnosnika u ligi vjeruju kako je Bogdanović sljedeći igrač Jazza koji odlazi. Drugi klubovi prate aktivnosti oko Clarksona ili Beasleya, ali Bogdanović je sljeedeći domino Ute koji će pasti", rekao je Michael Scotto s HoopsHypea.

Upravo taj trojac, Bogdanović, Beasley i Clarkson dio su navodnog paketa koji su Lakersi htjeli dovesti u zamjenu za Russella Westbrooka, kako je prenio The Athletic prošlog tjedna.

Lakersi su se napunili na bekovskim pozicijama i sad traže pojačanje u šuterskom dijelu, a Bojan je prošle sezone gađao 38.7 posto trice i 45.5 posto iz igre, dok kroz cijelu karijeru ima 39.2 posto za tri.

Ipak, američki mediji navode da je glavni nedostatak 33-godišnjeg Bogdanovića nedostatak atleticizma i obrana na perimetru. No, njegove glavne kvalitete kompatibilne su s onim što je kroz karijeru LeBronu Jamesu donosilo najveći uspjeh.

Jednu od prepreka za druge momčadi predstavljao bi Bojanov ugovor i 19.5 milijuna dolara godišnje plaće, no Lakersi u Westbrooku imaju 47 milijuna dolara koje bi rado dali nekom drugom i lako bi izjednačili plaće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!