Nogomet

Danski izbornik: 'Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija u izgradnji igre'

Branimir Korać • utorak, 20.09.2022.
Danski izbornik: 'Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija u izgradnji igre'
Foto: EPA

Danski izbornik Kasper Hjulmand vrlo cijeni Hrvatsku i svjetan je koliko je težak posao pred njima...

Danska je trenutno vodeća reprezentacija u svojoj skupini Lige nacija i ukoliko svlada Hrvatsku, izborit će mjesto na završnom turniru.

"Možemo osvojiti skupinu, što bi bilo fantastično za danski nogomet. Imali smo priliku u Belgiji prije dvije godine, tada smo imali 'finale' u skupini s Belgijom i Engleskom, a sada imamo opet imamo priliku. I ovaj put je moramo iskoristiti", kaže danski izbornik Kasper Hjulmand.

Hjulmand vrlo cijeni Hrvatsku.

"Hrvatska je možda jedna od najboljih reprezentacija svijeta u prvom dijelu terena. Ima vrlo jak vezni red, ima vrlo jake braniče na lopti. Koristi puno igrača za izgradnju igre."

"Osjetili smo to na Parkenu, gdje smo imali loptu u prvom poluvremenu i bili dominantni, ali onda su se oni razigrali. Kad su iz ubačaja iz kuta zabili onaj gol za 1:0, morali smo trčati za njima i pokušati se dočepati lopte. I izuzetno je teško izvršiti pritisak na njih jer koriste puno igrača u tom dijelu igre."

Danski izbornik ne očekuje dominaciju na Maksimiru, smatra da je to protiv Hrvatske nemoguće.

"Bit će to borba za loptu i momentum po nekoliko minuta, jer je utopija misliti da ih možete stalno pritiskati, jako su vješti u sredini terena."

Isto tako upozorava kako će biti potrebno odigrati vrlo strpljivo.

"Bit će teška utakmica, ali također moramo imati na umu da utakmicu možemo započeti strpljivo. Stvorit ćemo neke šanse, ali moramo paziti da ne dopustimo da nas namame previše prema prema naprijed pa da se previše otvorimo straga. Tako da će to biti teška utakmica na teškom terenu."

FOTO: EPA/LISELOTTE SABROE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!