Nogomet

Uefa potvrdila: Bez Rusije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024.

Mihaela Bradovski • utorak, 20.09.2022.
Uefa potvrdila: Bez Rusije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024.
Foto: EPA

Na Hvaru je održana sjednica Izvršnog odbora Uefe na kojoj je potvrđeno kako Rusija neće sudjelovati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine...

Jedna od glavnih tema sjednice Izvršnog odbora Uefe održanoj na Hvaru bila je procedura ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Doneseni su sljedeći zaključci:

- Njemačka, momčad domaćina UEFA EURO 2024., automatski se kvalificirala za završni turnir i stoga ne sudjeluje u ždrijebu kvalifikacija.

- Sve ruske momčadi trenutno su suspendirane nakon odluke Izvršnog odbora UEFA-e od 28. veljače 2022. koju je dodatno potvrdio Sportski arbitražni sud 15. srpnja 2022. Rusija stoga nije uključena u kvalifikacijski ždrijeb.

- 53 nacionalna saveza sudjeluju u kvalifikacijskom ždrijebu koji će raspodijeliti sudionike u deset skupina, sedam skupina po pet momčadi i tri skupine po šest momčadi.

- Deset pobjednika skupina i deset drugoplasiranih u skupinama kvalificirat će se za završni turnir. O preostala tri mjesta odlučit će se kroz play-off koji će se igrati u ožujku 2024.

- 53 momčadi koje sudjeluju raspoređene su prema ukupnom poretku UEFA Lige nacija za sezonu 2022./23. i podijeljene su u sedam skupina.

Isto tako donesena je odluka kako će Poreč biti domaćin Europskog prvenstvo do 19 godina u futsalu sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!