Nogomet

Sosa: 'Prvo mi je na pamet došao Toni Kroos jer znam da je on znao zabijati takve pogotke'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.09.2022.
Sosa: 'Prvo mi je na pamet došao Toni Kroos jer znam da je on znao zabijati takve pogotke'
Foto: FaH

Borna Sosa početkom drugog poluvremena poslao je loptu u mrežu i doveo Hrvatsku u vodstvo što mu je bio prvi pogodak u dresu reprezentacije...

Jako dobra utakmica na Maksimiru, Hrvatska je nadjačala Dansku, vrlo dobru reprezentaciju i zasjela je na prvo mjesto na ljestvici.

"Jako teška, intenzivna utakmica, protiv ekipe koja je stvarno jako dobra. Sve pohvale Dancima, odlično su igrali danas i zasluženo su bili tu gdje jesu, na prvom mjestu, ali večeras smo mi pokazali da je ipak naše mjesto na toj poziciji. Drago mi je radi toga, a zbog pogotka mi je i dodatno drago", kaže Borna Sosa.

Sosa je krasno pogodio s ruba kaznenog prostora i doveo Hrvatsku u vodstvo.

"Jako sam sretan radi njega. Prvo mi je na pamet došao Toni Kroos jer znam da je on znao zabijati takve pogotke. Rekli su mi ovdje da se i Jürgen Klinsmann nazabijao takvih. I meni se osobno sviđa pogodak."

Poseban osjećaj za lijevog bočnog Stuttgarta, prvi pogodak zabio je na stadionu na kojem je i ušao u ozbiljan nogomet.

"Za mene nije mogao ispasti bolji trenutak s obzirom da je ovo stadion na kojem sam odrastao, na kojem sam odigrao prvu seniorsku utakmicu, a pogotovo jer sam zabio pred obitelji i prijateljima."

Slijedi gostovanje u Austriji gdje će Hrvatska hvatati plasman na završni turnir.

"Znam, odnosno, mi znamo da idemo po pobjedu kakva god situacija bila na ljestvici. Tako će biti i sada u Austriji. Nakon prošlih izdanja u Ligi nacija bi nam to dobro došlo i sigurno da bi bilo vjetar u leđa pred nadolazeće Svjetsko prvenstvo."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!