Rukomet

Lokosice dočekuju Budućnost: 'Podgoričanke moraju biti uzor za našu današnju ekipu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 23.09.2022.
Lokosice dočekuju Budućnost: 'Podgoričanke moraju biti uzor za našu današnju ekipu'
Foto: FaH

Nakon dva poraza na startu, Lokomotiva će prve bodove u Ligi prvakinja tražiti na svom parketu protiv Budućnosti. Utakmica se igra u subotu 24. rujna s početkom u 18 sati, ulaz u dvoranu 2 Doma sportova je slobodan...

Rukometašice Lokomotive dočekuju na svom parketu u trećem kolu Lige prvakinja dočekuju podgoričku Budućnost. Neće to biti nimalo jednostavan dvoboj, a Marija Kaluđerović prije svega očekuje bolju Lokomotivu nego što je to bio slučaj u Norveškoj kod Storhamara.

"Budućnost je mlada ekipa, predvođena s tri ili četiri iskusnije igračice i one su ključne. To su vratarica Attingré, Pletikosić, De Castro i Raičević. Kod Budućnosti je već godinama najvažnija igra u obrani, iz te dobre obrane postižu lagane golove iz kontre, ali imaju i jako dobro postavljen napad. Nadam se da ćemo mi biti puno bolje nego u Norveškoj, odigrati dobru utakmicu i dohvatiti pozitivan rezultat. I naš trener potencira čvrstu obranu, govori nam da iz obrane sve kreće i tome je uistinu tako. Budućnost krasi velika borbenost i požrtvovnost u igri, ali nadam se da ćemo i mi uzvratiti istom mjerom", ističe Kaluđerović.

Trener Lokosica Nenad Šoštarić smatra kako bi Lokomotiva mogla puno toga naučiti od Budućnosti.

"Budućnost za ovu našu današnju ekipu mora biti role model, tj. uzor. Prošle godine su krenule u Ligu prvakinja s mladom ekipom i u početku gubile s velikom razlikom. No, tijekom sezone su došle do toga da su na kraju osvojile šest bodova, a Podravka koja ih je na startu uvjerljivo pobijedila ostala je na ta dva boda. U međuvremenu su im neke igračice otišle, ali neke su im i došle. Glavna stvar u njihovoj ekipi je to što se zna tko što radi. Zna se da je šefice Milena Raičević, da je Attingré na golu, da je na desnom krilu De Castro iz brazilske reprezentacije, da je tu Pletikosić i da su one vođe ekipe. Druga stvar je njihova odlična obrana, što je kod njih već tradicija, i ta je obrana ponekad na granici grubosti. Ove godine igraju 5-1 obranu jer to odgovara njihovom profilu igračica. Igraju agresivno, mijenjaju jednu ili dvije igračice, i onda ove mlađe odrađuju svoj posao da bi u fazi realizacije uvijek na sebe preuzele odgovornost one starije i iskusnije. Treba još reći da su na utakmicu u Tursku putovale tri dana autobusom jer nije bilo avionske linije i onda pobijedila Kastamonu s 13 pogodaka razlike. To je to o čemu pričam."

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!