Tenis

Hrvatske tenisačice u borbi za Svjetsku skupinu Njemačku će ugostiti u Rijeci

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 23.09.2022.
Hrvatske tenisačice u borbi za Svjetsku skupinu Njemačku će ugostiti u Rijeci

Susret doigravanja za plasman u viši rang Billie Jean King Cupa (bivši Fed Cup) protiv Njemačke naše će tenisačice igrati u Rijeci, objavio je Hrvatski teniski savez...

Dvoboj je na rasporedu 11. i 12. studenoga (petak i subota), a održat će se u sportskoj dvorani Zamet.

Priliku za plasman u najviši rang ovog natjecanja hrvatske su tenisačice izborile u travnju na turniru Prve skupine u Antalyji, a pobjeda nad Njemicama odvela bi ih u tzv. Qualifier rang, u kojem bi se u travnju iduće godine borile za odlazak na završni turnir.

Bit će ovo prvi put od 2008. da Hrvatska u Billie Jean King Cupu igra kod kuće, odnosno, otkako je 2008. u Zagrebu izgubila od Srbije u susretu tadašnje Svjetske skupine II.

U dvorani Zamet bit će za ovu priliku mjesta za 2500 gledatelja, a više detalja o cijenama ulaznica, početku njihove prodaje te terminima mečeva bit će objavljeno naknadno.

Tijekom dva dana održavanja susreta bit će odigrana četiri pojedinačna te jedan meč parova.

"Mislim da je ovo prilika da i mi kao Davis Cup reprezentacija uđemo u najjaču skupinu. Pozivam sve da dođu i bodre naše djevojke. Imamo dobru ekipu koju predvodi Petra Martić, pa imamo kvalitetu da prođemo, uz podršku s tribina", rekla je izbornica Iva Majoli.

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!