Košarka

Odluka Upravnog odbora: Aco Petrović novi sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza!

Branimir Korać • petak, 23.09.2022.
Odluka Upravnog odbora: Aco Petrović novi sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza!
Foto: FaH

Hrvatski košarkaški savez prolazi kroz promjene, raspušten je Stručni savjet, predsjednik Stojko Vranković podnio je ostavku i slaže se novo vodstvo...

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza danas je na svojoj sjednici potvrdilo Acu Petrovića za sportskog direktora HKS-a o čemu je stigla potvrda u priopćenju:

Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sjednici donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promjena u samoj strukturi HKS-a, posljedično se javila potreba za definiranjem upravljanja stručnim radom na razini HKS-a.

U vidu potrebe brzog djelovanja i općenito, a napose u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., o čemu se raspravljalo i na posljednjoj sjednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mjesto sportskog direktora HKS-a. Isto je ponuđeno g. Aleksandru (Aci) Petroviću koji je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu.

G. Petrovića zasigurno ne treba naširoko predstavljati, tek podsjetiti kako je za izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske bio biran tri puta, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barceloni te da je ujedno ulogu izbornika obavljao i u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Brazila. Njegovo bogato iskustvo i uspjesi na svim razinama – igračkoj, trenerskoj, kako klupskoj, tako i reprezentativnoj garancija su savjesnog i sveobuhvatnog pristupa budućem radu.

FOTO: Hina/Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!