Ostali sportovi

Mlinar: 'I dalje su nam velike šanse, nadamo se prolazu u sljedeći krug'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 24.09.2022.
Mlinar: 'I dalje su nam velike šanse, nadamo se prolazu u sljedeći krug'
Foto: FaH

Na otvaranju Svjetskog prvenstva odbojkašica na kojem su domaćini Poljska i Nizozemska, Hrvatska je imala čast otvoriti natjecanja u srazu s reprezentacijom Poljske.

Zanimljivo, susret je odigran u Arnheimu u GelreDomu, inače nogometnom stadionu na kojem igra Vitesse. Koštao je 75 milijuna eura kada je izgrađen 1998. godine i ima sklopivi krov, pa se može koristiti i kao dvorana.

Poljakinje koje su u startu bile favoritkinje pobijedile su rezultatom 3:1 (25:19, 21:25, 25:23, 25:15), no hrvatska je reprezentacija na trenutke prikazala sjajnu igru, pokazavši da nije na Svjetsko prvenstvo stigla tek turistički.

"U prvoj utakmici Svjetskog prvenstva nažalost poražene smo rezultatom 3:1 od reprezentacije Poljske. Iako smo izgubile moram reći da sam na jedan način ponosna na ekipu i našu borbu. Ovo je zasigurno bio najjači protivnik s kojim smo se susrele od početka priprema. To nas nije obeshrabrilo te smo se izrazito ravnopravno borile s njima. U dobrom dijelu susreta mogu reći da smo bile i dominantnije. U trećem setu nažalost imale smo pad i nismo uspjele set okončati pobjedom. Nakon toga bilo je puno teže krenuti. Sada moramo zaboraviti ovu utakmicu jer čekaju nas još četiri nova protivnika. Velike su nam šanse i dalje stoga se moramo što bolje pripremiti za sljedeću utakmicu koju igramo protiv Dominikanske Republike. Nadamo se prolazu u sljedeći krug", istaknula je Lucija Mlinar.

Hrvatski izbornik Ferhat Akbas krenuo je u meč sa standardnom postavom koju gotovo da i nije mijenjao: Lea Deak organizatorica igre, Samanta Fabris korektorica, srednje blokerice Martina Šamadan i Božana Butigan, Izabela Štimac libero te primačice-pucačice Laura Miloš i Lucija Mlinar. Ulazile su tek Dijana Karatović i Mika Grbavica.

"Zaista teška utakmica. Mislim da su obje ekipe pružile dobar otpor. Za nekoliko dana stiže nam nova utakmica, a svaka je utakmica nova šansa. Trebamo se fokusirati na stvari koje smo u prvoj utakmici dobro napravile, a one koje nismo potruditi se da do sljedeće utakmice što više popravimo", istaknula je Lea Deak.

Embed from Getty Images

Lucija Mlinar sa 16 poena bila je najučinkovitija u hrvatskim redovima, Martina Šamadan dodala je 14 poena, Samanta Fabris 11, Laura Miloš deset, Božana Butigan sedam (četiri bloka), a Lea Deak pet (dva as servisa).

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!