Tenis

Giron i Evans u dva seta do polufinala, Brooksby podbacio protiv Australca

Mihaela Bradovski • subota, 24.09.2022.
Giron i Evans u dva seta do polufinala, Brooksby podbacio protiv Australca
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti ATP turnira u San Diego. Dalje su prošli prvi i treći nositelj, a drugopostavljeni Jenson Brooksby upisao je poraz...

Amerikanac Marcos Giron prošao je u polufinale turnira u San Diego pobjedom protiv Australca Jamesa Duckwortha u dva seta. Giron je slavio za sat i 45 minuta uz tri spašene set lopte u prvom setu dok je u prvom odmah došao do breaka i lako dovršio posao.

Drugi Amerikanac koji je prošao u polufinale je Brandon Nakashima pobjedom u tri seta protiv Daniela Galana. U trećem setu ključna je bila mini kriza Galana na kraju seta kada je prvi put u setu pružio priliku za break Nakashima, a on je to iskoristio i uzeo pobjedu svladavši drugi put Galana u manje od tri mjeseca nakon što ga je pobijedio i u Wimbledonu.

Prvi nositelj Daniel Evans imao je rezultatski lagan posao protiv Francuza Constanta Lestiennea. Evans je ispustio samo četiri gema, ali morao je dosta raditi za pobjedu. Francuz je imao čak 11 break lopti, no iskoristio je samo jednu, a meč je unatoč komotnom rezultatu potrajao čak sat i 40 minuta.

Ravnopravan i otvoren meč odigrali su Christopher O'Connell i Jenson Brooksby, a O'Connell je slavio u tri seta. Dva sata i 40 minuta vodila se teška bitka, a na kraju je Australac u trećem setu spasio dvije meč lopte i preokretom od 3:5 došao do 7:5 te izborio prolaz.

ATP San Diego, četvrtfinale:
Marcos Giron (SAD, 3) - James Duckworth (Australija) 7:6(5), 6:3
Brandon Nakashima (SAD) - Daniel Galan (Kolumbija) 6:3, 4:6, 6:4
Daniel Evans (Velika Britanija, 1) - Constant Lestienne (Francuska) 6:1, 6:3
Christopher O'Connell (Australija) - Jenson Brooksby (SAD, 2) 6:4, 4:6, 7:5

ATP San Diego, polufinale:
Daniel Evans - Marcos Giron
Brandon Nakashima - Christopher O'Connell

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!