Nogomet

Kovačić: 'Igrati na Final Fouru velika je stvar, tu smo da to potvrdimo'

Matej Kačan • subota, 24.09.2022.
Kovačić: 'Igrati na Final Fouru velika je stvar, tu smo da to potvrdimo'
Foto: FaH

Hrvatska u nedjelju protiv Austrije u Beču igra utakmicu velikog uloga u Ligi nacija, a prvi je na konferenciji za medije susret najavio Mateo Kovačić...

Prvi je pred novinare u Beču prije posljednjeg susreta za Vatrene u Ligi nacija stao Mateo Kovačić koji je progovorio o svom odnosu s Austrijom, kritikama publike nakon prvog poraza u Osijeku, ali i o ambicijama za osvajanje skupine.

"Meni je odnos prema Austriji poseban, rođen sam ovdje, živio do 13. godine, moja obitelji živi i dalje ovdje, drago mi je što se mogu vratiti, neću reći baš kući, ali puno prijatelja bit će na utakmici. Bit će to lijep susret za mene. U Ligu nacija smo krenuli jako loše s visokom porazom koji nismo očekivali. Krenulo smo jako dobro u utakmicu, ne znam što se potom dogodilo. Kasnije smo pokazali karakter, eto nas na vrhu, ovdje moramo dobiti i ostati prvi", rekao je naš "Austrijanac", prenosi SN.

Austrija je nanijela Hrvatskoj težak poraz, od njega su see Vatreni potpuno oporavili, a Kovačić smatra da zvižduci u Osijeku nisu bili ništa dramatično.

" Navikli smo svi na to. Kod nas je to izražajnije, normalno da nas je trebalo kritizirati nakon katastrofalne utakmice, a nakon dobre pohvaliti. Treba naći neku sredinu. Mi smo nakon lošeg nastupa našli izlaz, igramo dobar nogomet i tako trebamo nastaviti."

Austrija je dosta jaka i poslala je upozorenje, ali ovakva Hrvatska može sa svakim.

"Gledamo našu igru, moramo se fokusirati na nas, ali Austrija je odlična. Moramo gledati i njih, ali prije svega sebe, pružiti pravu igru i nastaviti istim tempom kojim smo išli dosad."

Ta "crna" Liga nacija koja je po mnogima bila nepotrebna sad je vrlo lijepo natjecanje za Hrvatsku i Vatreni žele do završnog turnira.

"Sad je super, odlično je kad si prvi u skupini, onda ti je drago. Puno je utakmica, pogotovo sad do Svjetskog prvenstva. No, volimo igrati za reprezentaciju, drago ti je kad je više utakmica za Hrvatsku. Posebno kad je rezultat dobar. Igrati na Final Fouru je velika stvar i ovdje smo da ga potvrdimo", rekao je Kovačić.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!