Rukomet

Šoštarić: 'Htjeli smo se ispričati za ono u Norveškoj, mislim da smo uspjeli'

Matej Kačan • subota, 24.09.2022.
Šoštarić: 'Htjeli smo se ispričati za ono u Norveškoj, mislim da smo uspjeli'
Foto: FaH

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić i Klara Birtić usprkos porazu od Budućnosti zadovoljni su prikazanim, pogotovo u odnosu na sramotu u Norveškoj...

Premda je Lokomotiva i u trećem kolu Lige prvakinja poražena, ovaj put je to izgledalo kudikamo bolje od onog sramotnog poraza u Norveškoj u drugom kolu. Tim dijelom je Nenad Šoštarić zadovoljan, a vidio je i dobru obranu.

"Ovo nam je bila važna utakmica jer smo se cijeloj rukometnoj javnosti u Hrvatskoj htjeli ispričati za ono što se dogodilo u Norveškoj i mislim da smo u tome uspjeli. Imamo najmlađu ekipu u Ligi prvakinja i to je bilo vidljivo u tim ključnim momentima kada iskustvo Cardoso i Raičević odnosi utakmicu na njihovu stranu. Moramo biti zadovoljni s obranom koja je dozvolila samo 25 pogodaka i to je nešto što mora postati naš standard želimo li biti u prilici pobjeđivati međutim isto tako treba biti realan i reći da i tu ima mjesta za napredak. Vidim Budućnost kao primjer toga kako se treba raditi s mladim igračicama i kako treba graditi ekipu koja je pravi omjer mladosti i iskustva. Moram posebno pohvaliti nastup naših dviju desnih vanjskih Dramac i Birtić danas koje su pokazale da se na njih zaista može računati u budućnosti", rekao je.

U dramatičnoj završnici nedostajalo je sreće, pobjeda je bila blizu. Šoštarić je posebno istaknuo Birtić koja je također istaknula taj faktor iskupljenja.

"Čestitke Budućnosti na pobjedi međutim isto tako i mojoj ekipi na nastupu. Sretna sam što smo uspjeli pokazati svima da zaista nismo onakve kakvima smo se prikazale u Norveškoj. Kao što je trener već naglasio, ima još dosta mjesta za napredak i na nama je da radimo najbolje što možemo na svakom treningu koji slijedi."

Zadovoljan pobjedom bila je trenerica gostujuće ekipe Bojana Popović koja također vodi jednu mladu momčad.

"Utakmice poput ove uvijek pomažu igračicama da brže napreduju. Jedino pozitivno su ova dva boda koja nosimo kući, po mom mišljenju. Griješili smo puno i to je nešto na što se treba fokusirati u budućnosti. Na kraju zaslužena pobjeda za moje cure koje su se sjajno borile do zadnje minute bez obzira na to što imamo mladu ekipu. Naravno slijedi nam analiza, izvlačenje zaključaka i treniranje", rekla je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!