Nogomet

Portugal preskočio Španjolsku prije odluke u zadnjem kolu, Mitrović pomeo Šveđane

Matej Kačan • subota, 24.09.2022.
Portugal preskočio Španjolsku prije odluke u zadnjem kolu, Mitrović pomeo Šveđane
Foto: EPA

Još šest susreta odigrano je u subotnjem programu Lige nacija, a u Skupini 2 Lige A Portugal je pobjedom preskočio Španjolsku koja je poražena od Švicaraca...

Liga A

Portugal će u posljednjem kolu Skupine 2 Lige A dočekati Španjolsku u direktnom dvoboju za prvo mjesto i plasman na Final Four, a u tom susretu imat će ogromnu prednost.

Portugalcima će igrati i remi, a i u boljoj su formi jer su deklasirali Čehe s 4:0, dok je Španjolska doma poražena od Švicarske pa je Portugal prvi s deset bodova, a Španjolska druga s osam.

U Pragu je Portugal u vodstvo doveo Diogo Dalot u 33., a u nadoknadi prvog dijela Bruno Fernandes povisio je na 2:0. Duo Manchester Uniteda nastavlja dominirati i u drugom dijelu pa u 52. Fernandes asistira za Dalota.

Za zadnji gol imamo suradnju rivala United-Liverpool u vidu asistencije Cristiana Ronalda za Dioga Jotu. Česi tako ostaju na četiri boda i za spas od ispadanja moraju svladati Švicarsku.

Švicarci neće biti lak plijen jer značajno su digli formu i vezali slavlja nad Portugalom i Španjolskom. U Zaragozi ih je u vodstvo doveo Akanji u 21., a nakon što je Jordi Alba smanjio u 55., Breel Embolo samo tri minute kasnije postavlja konačnih 2:1.

Skupina 2, peto kolo:
Češka - Portugal 0:4
Španjolska - Švicarska 1:2

Liga B

Zanimljivo će biti u Oslu za tri dan gdje će direktno Norveška i Srbija igrati za plasman u Ligu A. Norvežanima će biti dosta i bod zbog boljeg međusobnog omjera, ali Srbija izgleda jako dobro.

Potvrđeno je to deklasiranjem Švedske u Beogradu premda je u 15. minuti Claesson doveo goste u vodstvo. No, na scenu je potom stupio Aleksandar Mitrović.

Nije bitno protiv koga igra, Mitar trpa pa je u 18., nadoknadi prvog dijela pa u 50. zabio hat-trick i sam okrenuo, a sve je završio Saša Lukić u 70. minuti.

Šveđani su tako pali na zadnje mjesto iza Slovenije i u posljednjem kolu moraju svladati upravo Deželu za ostanak u Ligi B.

I u Skupini 1 imat ćemo direktan dvoboj za prvo mjesto, kao i za ostanak. Škotska je preokretom svladala Irsku pa joj je protiv Ukrajine dovoljan i bod, a u istoj situaciji protiv Armenije je i Irska, samo po pitanju ostanka.

Egan je doveo Irce u vodstvo, ali u drugom dijelu okreću Hendry i Christie.

U skupini 2 nema dileme, Izrael ide u Ligu A, dok Rusi kao suspendirana nacija ispadaju. Izrael je pobjegao na nedostižnih pet bodova prednosti pred Islandom 2:1 pobjedom nad Albancima.

Weissman je u 46. doveo Izraelce u vodstvo, ali je kasno izjednačio bivši igrač Lokosa Myrto Uzuni. Zabio je u 88. i činilo se da idemo prema remiju, ali Baribo u nadoknadi donosi pobjedu domaćinu.

Skupina 1:
Škotska - Irska 2:1
Skupina 2:
Izrael - Albanija 2:1
Skupina 4:
Srbija - Švedska 4:1

Liga C

Grčka je i prije ovog susreta znala da ide dalje s 12 bodova pa nije zadržala maksimalan omjer, već je pružila ruku spasa Cipru. Ciprani su slavili s 1:0 golom Tzonisa pa nakon ovog nemalog iznenađenja protiv Kosova mora hvatati bodove i nadati se novoj pomoći Grčke protiv Sjeverne Irske za ostanak u Ligi C.

FTO: EPA/Miguel A Lopes

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Češka0:4Portugal
Španjolska1:2Švicarska
1Španjolska 68:5+311
2Portugal 611:3+810
3Švicarska 66:9-39
4Češka 65:13-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!