Ostali sportovi

Evenepoel dominacijom postao najmlađi svjetski biciklistički prvak u zadnjih 29 godina

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 25.09.2022.
Evenepoel dominacijom postao najmlađi svjetski biciklistički prvak u zadnjih 29 godina
Foto: EPA

Belgijski biciklist Remco Evenepoel izdominirao je konkurenciju u nedjelju te je postao najmlađi svjetski prvak u skoro 30 godina...

Belgijac Remco Evenepoel osvojio je naslov svjetskog prvaka u biciklizmu u nedjelju u Wollongongu nakon solo vožnje duge više od trideset kilometara, ispred Francuza Christophea Laportea i Australca Michaela Matthewsa.

Dva tjedna nakon što je Belgiji donio prvog prvaka Grand Toura u 44 godine na Vuelti, 22-godišnji Evenepoel donio je svojoj zemlji i prvi naslov svjetskog prvaka u cestovnoj utrci u zadnjih deset godina.

Evenepoel je zadnjih 25 km od 266.9 km utrke vozio sam, pobijedivši s vremenom od šest sati, 16 minuta i osam sekundi. Nizozemski vozač Mathieu van der Poel, jedan od favorita, odustao je nakon 30 km od utrke nakon što je uhićen u Sydneyu i optužen za napad u subotu navečer.

Belgijcu, juniorskom svjetskom prvaku iz Innsbrucka prije četiri godine, ovo je 37. pobjeda i jedna od najvećih u karijeri. Nakon 1989. postao je prvi biciklist koji je iste godine postao svjetski prvak poslije pobjede na jednoj od trotjednih utrka (Vuelta). Posljednji je to uspio Amerikanac Greg Lemond.

Sljedeće Svjetsko prvenstvo u cestovnom biciklizmu održat će se sljedeće godine u Glasgowu u Škotskoj.

FOTO: EPA/Dean Lewins

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!