Nogomet

Dalić: 'Stanišić me oduševio, smatram da je odigrao sjajnu utakmicu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.09.2022.
Dalić: 'Stanišić me oduševio, smatram da je odigrao sjajnu utakmicu'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija napravila je najveći rezultat nakon drugog mjesta u Rusiji i trećeg u Francuskoj, plasmanom na završni turnir Lige nacija...

Zlatko Dalić zadovoljan je ostvarenim, pobjeda protiv Austrije odvela je Hrvatsku na završni turnir Lige nacija.

"Veliki rezultat, velika pobjeda, u jednoj teškoj utakmici. Težoj možda i od svih očekivanja. Poveli smo, brzo primili pogodak i uslijedila je jedna velika borba. I zbog toga još više svim mojim igračima čestitke, uložili su maksimum truda i energije."

Marcelo Brozović morao je napustiti igru vrlo rano, ali ozljeda nije toliko teška da bi bio uptan za Svjetsko prvenstvo.

"Vjerojatno je zadnja loža u pitanju, istegnuće koje zahtijeva pauzu tri, četiri tjedna. Sigurno će do Svjetskog prvenstva biti dobro. Poremetilo nas je kada smo ostali bez njega, uz dvije tri rošade u veznom redu na kraju se taj izlazak nije osjetio. To je taj njegov posao, puno trke, puno borbe i dogodi se."

Dalić je znao kakav je rezultat u Danskoj i da Hrvatska mora do pobjede.

"Nismo to uopće spominjali. Čuo sam u prolazu rezultat, ali bitno nam je jedino bilo da se mi postavimo drugačije i kvalitetnije. Znali smo da je Austrija agresivna i borbena, radila nam je puno problema prvo poluvrijeme. Trebali smo još više spustiti loptu na zemlju, tražiti više pas i tu smo se u nekim situacijama bili pogubili. Nakon tog 2:1 to je bila prava Hrvatska, malo smo odahnuli, malo smo se opustili. Ovo je sjajno, od Europskog prvenstva od 15 utakmica Hrvatska ima samo jedan poraz. Moramo biti zadovoljni."

Igrač kojeg je Dalić istaknuo nakon ovog susreta bio je Josip Stanišić. Embed from Getty Images

"Imamo zaista širok izbor igrača i mislim da su svi sad nekako podjednaki i ovisi i o protivniku, ali detalji su ti koji presuđuju tko će igrati. Imamo izbor i napadača i veznih i defenzivnih veznih. Evo mene je danas Stanišić oduševio, držim da je odigrao sjajnu utakmicu. Iako je i Juranović tu sjajan. Dečki daju sve od sebe, igraju sjajno i nismo mi te izmjene radili napamet. Želimo da svi budu unutra, da su svi aktivni i budu dio ekipe. Kad imaš momčad koja tako diše onda je dobro."

Izbornik na kraju spušta loptu na zemlju.

" Ovo je lijepo i puni smo energije i samopouzdanje i snage za nešto napraviti. Idemo dalje korak po korak, ali nema euforije, kao što nema niti tragedije. To sve vodi u nekom krivom smjeru. Moramo ostati čvrsto na zemlji, a to je posao mene i mog stožera."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • @len26.09.2022. u 13:00
    Odi po naočale
    @len