Nogomet

Čačić uoči gostovanja u Jarmini: 'Nemamo reprezentativce, ali imamo zavidan fond igrača'

Sportnet, gnkdinamo.hr • ponedjeljak, 26.09.2022.
Čačić uoči gostovanja u Jarmini: 'Nemamo reprezentativce, ali imamo zavidan fond igrača'
Foto: FaH

Trener Dinama Ante Čačić najavio je prve obveze za Modre u SuperSport hrvatskom Kupu. Dinamo gostuje u Jarmini kod Borinca...

Reprezentativna stanka će za Dinamo završiti ranije nego za ostale jer zbog manjka termina svoje prve obveze u SuperSport hrvatskom Kupu igra već u utorak. Modri gostuju u Jarmini kod Borinca.

"Utakmica u Jarmini dolazi nam na kraju svojevrsnog mini ciklusa kojeg smo napravili za vrijeme reprezentativne stanke. Ovom ćemo prilikom biti lišeni usluga naših reprezentativaca, ali imamo zavidan fond igrača i bit ćemo u dobrom sastavu koji će, nadam se, pružiti dostojnu igru i zadovoljiti brojne pristaše Dinama u tom kraju. U Jarmini je puno naših navijača i veseli nas to gostovanje. Utakmica je službenog karaktera, znamo da su u Kupu uvijek mogući svakojaki rezultati, ali učinit ćemo sve da svoju zadaću odradimo na zadovoljavajući način. Veseli me što ću vidjeti svog prijatelja Petra Bručića, sjećamo ga se iz slavne generacije iz 1982. godine. Bio je veliki nogometaš, odličan je čovjek i zaista sam siguran da ćemo se sjajno osjećati u Jarmini. Ovo će ujedno biti prilika onim igračima koji su dosad manje igrali, dobit će veću minutažu. Nakon toga nam slijedi nastavak ligaških i europskih utakmica, ponovno ulazimo u naporan ritam", rekao je Čačić.

Dinamo će skupini 15 igrača uz dva vratara, a priliku će dobiti oni koji su u treningu, a dosad su manje igrali.

"Imat ćemo 15 igrača uz dvojicu vratara. Kažem, nastojat ćemo veću minutažu pružiti onima koji su dosad manje igrali, konkretno Danielu Štefulju ili Antoniju Marinu. Još ćemo vidjeti kakvo je stanje s Marinom", rekao je, pa se osvrnuo na manji odmor nakon napornog početka sezone:

"Da, iza nas je tih nekoliko dana stanke u kojima smo se posvetili svojima najbližima i u tom smislu relaksirali. Igrači nisu imali potpuni odmor, dobili su program samostalnog rada što su i ispunili. Imali smo pet treninga, svi su zdravi, vraćaju se Stefan Ristovski i Dino Perić pa nam je i iz tog kuta ova stanka dobrodošla."

Rodom iz Jarmine je i legendarni Dinamovac Petar Bručić koji je kao Dinamov gost pozvan na utakmicu, a s Čačićem ga veže prijateljstvo.

"Malo je takvih igrača, imao je veliko znanje, odličnu motoriku, polivalentan igrač koji je u sredini terena mogao igrati na svim pozicijama pa čak i krilnog napadača. Postizao je puno golova, imao mnoštvo asistencija, kasnije napravio respektabilnu karijeru u bečkom Rapidu... Iznad svega ga znam kao sjajnog čovjeka, imali smo i velikog zajedničkog prijatelja, nažalost preminulog Vjekoslava Kobasića. S Bručićem me zaista vežu samo lijepa iskustva", rekao je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!