Nogomet

Talijani pretposljednji izborili Final Four, spektakl na Wembleyju završio remijem

Matej Kačan • ponedjeljak, 26.09.2022.
Talijani pretposljednji izborili Final Four, spektakl na Wembleyju završio remijem
Foto: EPA

Hrvatskoj i Nizozemskoj se na završnom turniru Lige nacija pridružila Italija koja je u izravnom susretu za vrh skupine svladala Mađarsku u gostima...

Pretosljednja momčad koja je izborila Final Four Lige nacija je Italija. Talijani su nakon velikog neuspjeha u kvalifikacijama za SP uspjeli ostvariti veliki uspjeh osvajanjem Skupine 3.

Direktno za osvajanje skupine igralo se u Budimpešti protiv Mađarske koja je prije susreta imala prednost u bodovima 10-8 i bio joj je dovoljan remi, ali Talijani su ostvarili 2:0 pobjedu.

Poveli su Talijani preko Giacoma Raspadorija u 27. minuti, dok je povisio Federico Dimarco u 52. U 79. se pojavila nada za Mađare kad je suđen penal, ali je VAR provjera to poništila.

Igrač Osijeka Laszlo Kleinheisler ušao je u igru u 85. minuti.

U drugom susretu skupine za prestiž su igrali Englezi, koji su već ispali, i Nijemci koji nisu mogli ni gore ni dolje. I zato su stari rivali bez opterećenja pružili spektakl.

Stadion je bio pun, ali domaći navijači utišani su početkom drugog poluvremena iz penala koji je skrivio Harry Maguire, a zabio Ilkay Gündogan, dok je u 67. povisio Kai Havertz.

No, uslijedilo je 12 minuta engleskog ludila. U 72. zabio je Luke Shaw tek prvi engleski gol iz igre u ovom izdanju natjecanja, a samo tri minute kasnije pada i drugi preko Masona Mounta.

Veliki preokret odrađen je u 83. kad je Harry Kane precizan s bijele točke, ali nisu Englezi uzeli pobjedu jer je Havertz četiri minute kasnije zabio za 3:3 i remi.

Tako na kraju Engleska ima samo tri boda iz tri remija, Njemačka ima sedam bodova iza Mađarske s 10 i Italije s 11.

Liga nacija, Skupina A3:
Mađarska - Italija 0:2
Engleska - Njemačka 3:3

FOTO: EPA/Tamas Kovacs

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Engleska3:3Njemačka
Mađarska0:2Italija
1Italija 68:7+111
2Mađarska 68:5+310
3Njemačka 611:9+27
4Engleska 64:10-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maka26.09.2022. u 23:14
    A Espana?
    maka