Nogomet

Nick Pope protiv Njemačke odigrao najgoru utakmicu za engleskog reprezentativca još od 2009.

Matej Kačan • utorak, 27.09.2022.
Nick Pope protiv Njemačke odigrao najgoru utakmicu za engleskog reprezentativca još od 2009.
Foto: EPA

Engleski reprezentativni vratar Nick Pope što prije će htjeti zaboraviti engleski remi protiv Njemačke jer je po ocjenama statističkih kuća dobio najgoru ocjenu u engleskoj reprezentaciji još od 2009. godine...

Engleska reprezentacija ispala je iz Lige A u Ligi nacija još nakon predzadnjeg kola i poraza od Talijana, a sve je zaključila remijem protiv Njemačke u golijadi na Wembleyju.

No, premda su Englezi okrenuli pa tek na kraju primili gol te su pokazali znakove života, susret će što prije pokušati zaboraviti Nick Pope koji je prema ocjenama statističkih kuća odigrao najgoru utakmicu jednog engleskog reprezentativca od 2009.

Tad je portal Whoscored.com počeo uzimati podatke od Opte i formirati ih u svoje ocjene, a za sinoćnju predstavu dobio je mizernih 4.27, što je najmanje otkako se to prakticira.

Pope je i po SofaScoreu imao 4.9 ocjenu, uvjerljivo najgoru na terenu. Primio je tri gola od četiri udarca u okvir, ima jedan direktno skrivljen gol i nula boksanja te istrčavanja ili uhvaćenih visokih lopti.

Ukupno je imao 27 dodira s loptom i tek 13 uspješnih dodavanja, od čega tek 5/15 točnih dugih lopti. Zaista mizerna partija Newcastleovog vratara koji inače briljira ove sezone.

Tako je, također po SofaScoreu, nedavno u remiju Svraka s Crystal Palaceom imao 9.0 ocjenu, a u porazu od Talijana bio je solidan sa 6.7.

{eventName} SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!