Tenis

Ljubičić: 'Trenutak oproštaja bio je težak, ali nije to sprovod, Roger je još tu'

Matej Kačan • srijeda, 28.09.2022.
Ljubičić: 'Trenutak oproštaja bio je težak, ali nije to sprovod, Roger je još tu'
Foto: Kristijan Komarica

Bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, koji je bio trener Rogera Federera do odlaska Švicarca u mirovinu, prokomentirao je oproštaj i svoj rad sa sjajnim Švicarcem...

Donedavni trener Rogera Federera, bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić tu je dužnost prestao obnašati tek odlaskom Federera u mirovinu. Ljubičić se nakon emotivne večeri na Laver Cupu otvorio za Eurosport te je progovorio o oproštaju, ali i o odnosu s Federerom.

"Proći će neko vrijeme dok se naviknemo, naravno da smo mi znali malo unaprijed. Mogli smo se pripremiti, ali jako je teško. Znali smo da će se Roger emocionalno mučiti, to se moglo očekivati. No, za mene je okidač bio vidjeti ostale, Rafu, Novaka i Andyja p je sve skupa bilo jako emocionalno. Pogledate na ekipu Svijeta, gledate okolo i svi su u suzama. Teško je proći kroz takav trenutak, ali na kraju smo shvatili da je to proslava", rekao je, pa nastavio:

"Nije to sprovod, nitko nije umro, sve je u redu. Moramo nastaviti i slaviti ono što Roger jest, što je donio sportu i što će nastaviti donositi jer on ne ide nigdje. Bit će blizak sportu, previše voli tenis da ne bi ostao povezan."

Kraj profesionalne veze ne znači i kraj prijateljstva Švicarca i njegovog tima.

"Ovaj tjedan je bio za navijače, sve u Londonu i kod kuće. Mi koji smo sretni što smo blizu njemu ćemo imati još ovakvih privatnih trenutaka. Pokušavamo biti spremni i ne raditi od toga dramu jer na kraju je i dalje s nama, i dalje provodimo vrijeme s njim. No, sigurno nije bilo lako ustati se ujutro."

Ljubičić je progovorio i o tome kako je raditi s Federerom kao trener.

"Lako! On olakšava trenerima, otvoren je i daje ti slobodu. Ugodno se osjećaš i imaš osjećaj da uvijek možeš reći ono što misliš. Uvijek je govorio da od nas ne želi čuti ono što mi mislimo da želi, nego da želi istinu. Uvijek je to ponavljao, htio je biti siguran da mi kao treneri budemo slobodni i osjećamo se ugodno. Bilo je i trenutaka kad ne moraš ništa govoriti jer je savršen. Bilo je nevjerojatnih treninga, samo bih mu davao loptice i govorio da je sve odlično. No, bilo je i teških trenutaka, ali na kraju je sveukupno to bio veliki užitak", kaže Hrvat.

Ljubičić je za kraj pokušao otkriti što Federera čini tako posebnim:

"Način na koji funkcionira i kakav je, kako misli i kako se nosi sa životom, sa stvarima koje uvijek lete oko njega. Mnogo toga se događa i on se sa svime nosi savršeno. Kombinirati privatni život, sponzore, treninge i prijatelje, mnogo je toga, ali on uvijek donosi prave odluke. Ne znam kako to čini, ali očito je jednostavno takav", zaključio je Ljubičić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!