Košarka

Šarić: 'U NBA je košarka brža, pričao sam s Bojanom kako bi bilo lijepo zaigrati skupa u Sunsima'

Matej Kačan • srijeda, 28.09.2022.
Šarić: 'U NBA je košarka brža, pričao sam s Bojanom kako bi bilo lijepo zaigrati skupa u Sunsima'

Hrvatski košarkaš Dario Šarić nakon povratka košarci na Eurobasketu vratio se i treninzima u Sunsima te je progovorio o očekivanjima u sezoni nakon duge ozljede...

Nakon dugotrajne ozljede i oporavka od iste koji je potrajao cijelu prošlu sezonu, Dario Šarić vratio se treninzima s Phoenix Sunsima. Šarić je odmah otkrio prve dojmove iz kampa.

"Sjajno je, prvi kamp u dvije godine nakon te ozljede. Osjećam se dobro što sam se vratio momčadi i što ću dobiti nešto minuta i igre prije sezone. Dobro je što ćemo dobiti neke nove savjete od trenera što i kako igrati. Sve u svemu, dobro je", rekao je, pa se osvrnuo na svoju ulogu u ekipi:

"Možda će me trener više koristiti na poziciji četvorke kako Jae (Crowder) nije u kampu. One sezone kad smo igrali finale sam igrao peticu u niskim postavama, možda me sad isproba na četvorci. Spreman sam na sve što trener stavi ispred mene, fizički se dobro osjećam i nema straha."

Prve minute na terenu nakon ozljede Šarić je osjetio u reprezentaciji, ali NBA je drukčiji.

"To je dobra razina košarke, ali je ovdje za mene ipak sve malo brže. Pred mojim očima je bilo malo brže nego što sam očekivao, ali na to se treba naviknuti. Dobro je vratiti se, odigrao sam neke utakmice na Eurobasketu i mislim da sam na dobroj razini."

Šarić j i za vrijeme rehabilitacije nastojao što više prošle sezone biti uz momčad.

"Cijelo sam vrijeme mislima i umom bio s ekipom, prolazio s njima muke i utakmice. Dobro je biti oko ekipe, pogotovo kad se igra kod kuće, pogledati video analize i vidjeti košarku iz druge, trenerske perspektive. Dobro mi je to došlo."

Mnogo pitanja se postavlja oko statusa Deandrea Aytona u Phoenixu, a Šarić ima samo riječi hvale za suigrača.

"Mislim da je sretan, ali to je pitanje za njega. Znam ga, sjajan je tip i uvijek je nasmijan i sretan. Mislim da je odrastao i narastao kao igrač one godine kad smo ušli u finale. Mislim da je dosegao tu razinu pravog igrača. On je odličan suigrač, nikad nije nigdje kasnio, odličan je za momčad. Za ove druge stvari morate pitati njega, ali što se mene tiče, sjajan je tip i sretan sam što je s nama u ekipi."

Šarić ima zadatak dokazati sebi i drugima da je još NBA igrač i podsjetiti na sebe one koji su zaboravili.

"Pokušat ću, smršavio sam i pokušat ću biti spreman. Želim biti najbolji ja, odigrati dobru sezonu. Ne želim stavljati očekivanja i ciljeve, igrat ću jako i trudit ću se, znam što donosim na teren i nadam se dobroj sezoni. "

Iza Šarića je težak period, ali napokon je ozljedu ostavio iza sebe.

"Bilo je teško, usponi i padovi na rehabilitaciji. Nisam imao dvojbe oko toga hoću li se vratiti, ali kad nakon pet mjeseci radite iste vježbe i niste na terenu, to vas malo frustrira. Treba prijeći preko toga, ako se guram i prođem kroz teške dane, nešto dobro će doći. Sad sam tu i igram košarku. Neću lagati, bilo je teško ozlijediti se u prvom napadu prve utakmice finala. Bilo bi lakše da je peta. No, nakon jedne godine sam tu, moram se zahvaliti ljudima iz Sunsa, sretan sam što sam sretan i što sam tu."

Par riječi i o hrvatskim suigračima, govorilo se da bi Bojan Bogdanović mogao završiti u Sunsima.

"U reprezentaciji sam trenirao s Bogdanovićem i Zupcem, igrali smo na treninzima i bilo je dobro osjetiti tu visoku razinu košarke. Pričao sam s Bojanom kako bi bilo lijepo da zaigramo skupa, ali stvari su se odvile drukčije i otišao je u Detroit. Igrači pričaju, pogotovo kad su iz iste zemlje, uvijek smo u kontaktu", završio je.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!