Automoto

Virovitica ponovno domaćin Prvenstva Hrvatske u kartingu

Sportnet • srijeda, 28.09.2022.
Virovitica ponovno domaćin Prvenstva Hrvatske u kartingu

Državno prvenstvo ponovno će se održati na stazi Cobra u okviru 27. i 28. Nagrade Virovitice...

Virovitica je ponovno, drugi puta ove godine, domaćin natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu. Organizator dvodnevne manifestacije 1. i 2. listopada, Auto moto karting klub Cobra Virovitica, pripremio je dva bodovna natjecanja za Državno prvenstvo, tako da će se tijekom 27. i 28. Nagrade Virovitice 2022. održati četiri bodovne utrke, uz tradicionalnu podršku pokrovitelja Grada Virovitica i Romić-Promet.d.o.o.

Na tamošnjoj znanoj stazi, dugoj 829 metara, nadomak centra grada, očekuje se nastup 28 prijavljenih vozača iz deset hrvatskih klubova, koji su raspoređeni u devet raspisanih klasa.

Najbrojniju ekipu, s 11 vozača, čine članovi domaćina AMKK Cobra, trenutno drugoplasirane ekipe ovogodišnjeg prvenstva, ujedno braitelja naslova ekipnog prvaka iz 2021. godine. Poslije četiri utrke u Virovitici i Šmrici, za trenutno vodećom ekipom PH Karting klubom Rijeka zaostaju četiri boda, tako da će nadmetanja vozača ova dva kluba plijeniti posebnu pažnju.

U pojedinačnoj konkurenciji pet je vozača u dosadašnje četiri utrke osvojilo sto posto bodova i vodeći su u svojim klasama: Karlo Đaković (KK Rijeka) u Rotax Micro Max, Lorenzo Mahnich (KK Rijeka) u Rotax Max Senior, Franko Škugor (KK Dubrava Šibenik) u Rotax DD2, Marko Turk (KK Koprivnica) u klasi KZ2, a među njima je Noa Antonić (KK Rijeka), koji je u klasi Baby Kart četiri puta prolazio ciljem kao najbrži. S pobjedom manje na čelu ljestvica su u klasi Rotax Mini Max Vito Gajski Kustec (AK Ivanić) i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u klasi KZ2 Master.

Tri su pobjednika do sada dobivali utrke klase Rotax Max Junior, ali s najviše bodova vodeći u Viroviticu stiže Antonio Pendo (AK Dubrovnik Racing).

U petak tijekom dana, od 10 do 18 sati voze se slobodni treninzi, dok subotnji raspored 1. listopada počinje službenim treninzima od 9 sati, od 10:30 do 12 sati vozi se s mjerenjem vremena za startne pozicije, dok prve bodovne utrke kreću u 12:30 sati, a druge od 14:30 sati. Oko 16:30 sati predviđeno je proglašenje najuspješnijih. Identičan dnevni raspored predviđen je i za nedjeljnu utrku.

Virovitica će drugu godinu za redom biti domaćinom proglašenja Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu, sada za 2021. godinu, čiji je organizator Hrvatski auto i karting savez i Odbor za karting sport HAKS-a, uz domaćinstvo AMKK Cobra Virovitica. Svečanosti dodjele priznanja organiziraju se separatno po disciplinama auto sporta i kartinga, vezujući se uz pojedina natjecanja. Najuspješnijim sudionicima kartinga, kao i zaslužnim pojedincima i organizacijama, priznanja će se uručiti u Gradskom muzeju Virovitica u petak 30. rujna s početkom u 19:30 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!