Nogomet

Nijemci odbili igrati kvalifikacije za EURO 2024, pripremat će se prijateljskim susretima

Matej Kačan • četvrtak, 29.09.2022.
Nijemci odbili igrati kvalifikacije za EURO 2024, pripremat će se prijateljskim susretima
Foto: EPA

Njemački nogometni savez odbio je mogućnost da reprezentacija igra jednu od kvalifikacijskih skupina za EURO 2024 van konkurencije te se okrenuo pripremi preko prijateljskih susreta...

Njemačka nogometna reprezentacija mogla je kao domaćin Eura 2024 igrati kvalifikacije kao počasni gost, ali su iz DFB-a zahvalili na toj pozivnici i odlučili su se pripremati prijateljskim susretima.

Nijemci su imali mogućnost da sudjeluju u jednoj od skupina bez bodovanja te da tako imaju fond utakmica protiv Europljana za pripremu, ali tehnički direktor Oliver Bierhoff objasnio je zašto je došlo do drukčije odluke:

"Kao domaćini smo već kvalificirani na završnicu i to nam daje najveću fleskibilnost u dizajnu reprezentativnih faza. Možemo se optimalno pripremati za EURO preko testova protiv jakih reprezentacija", rekao je.

Za usporedbu, reprezentacija Katara uzela je mogućnost igranja kvalifikacija bez bodovanja i plasmana na svoje SP, dok Nijemci ipak žele mogućnost da sami biraju suparnike za pripreme umjesto ždrijeba.

FOTO: EPA/Hannibal Hanschke

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!