Ostali sportovi

Quarterback Dolphinsa zadobio ozljedu glave i vrata, postavlja se pitanje je li uopće smio nastupiti

Matej Kačan • petak, 30.09.2022.
Quarterback Dolphinsa zadobio ozljedu glave i vrata, postavlja se pitanje je li uopće smio nastupiti

Quarterback Miami Dolphinsa Tua Tagovailoa u dvoboju protiv Bengalsa dobio je potres mozga i ozljede glave i vrata, a moguće je da mu je to drugi potres mozga u samo pet dana...

Početak četvrtog tjedna u NFL-u donio je u noći s četvrtka na petak dvoboj Miami Dolphinsa i Cincinnati Bengalsa, kao i najavljeni susret dvojice mladih quarterbackova Tue Tagovailoe i Joea Burrowa.

No, ubrzo se to pretvorilo u dramu jer Tua je u drugoj četvrtini utakmice dobio težak udarac prilikom sacka i ostao je ležati na terenu, a ubrzo je imobiliziran, iznesen s terena i prebačen u bolnicu.

Dolphinsi su izvijestili kako quarterback ima svijest i može micati sve ekstremitete, a objavljeno je i kako će biti pušten iz bolnice te će letjeti kući s momčadi.

Trener Mike McDaniel kasnije je kazao kako je dijagnoza potres mozga i moguće je da mu je to čak drugi u samo pet dana, što bi bilo jako opasno po zdravlje.

Javili su se na društvenim mrežama i oni koji smatraju da Tua nije smio ni igrati. Najglasniji je bio Christopher Nowinski, bivši hrvač, a sad neuroznanstvenik i osnivač fonda za potres mozga.

On je na Twitteru i prije utakmice kazao kako je sramota ako igrač Dolphinsa stupi na teren nakon što je u nedjelju dobio udarac koji po njemu jasno znači i potres mozga, ali nije otišao u protokol i dozvoljeno mu je treniranje i igranje.

Nakon udarca protiv Bengalsa, Nowinski je bio još oštriji te je napisao:

"Svi bi vi morali u zatvor jer ste mu dopustili igrati pet dana nakon očitog potresa mozga koji ste zataškali. Ako umre zbog sindroma drugog udarca, tužit ću vas za ubojstvo", napisao je ovaj neuroznanstvenik.

Navodi govore kako se Tua po izlasku iz bolnice vratio na stadion s ovratnikom te da se vratio s momčadi u Miami tako da je, barem zasad, sve u redu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!