Nogomet

Juniori Hajduka idu u Azerbajdžan: 'Bit ćemo pragmatični, ali igrat ćemo svoju igru'

Matej Kačan • petak, 30.09.2022.
Juniori Hajduka idu u Azerbajdžan: 'Bit ćemo pragmatični, ali igrat ćemo svoju igru'
Foto: FaH

Trener Juniora Hajduka Marijan Budimir najavio je gostovanje svojih igrača kod Gabale u Azerbajdžanu na kojem se brani 3:0 prednost iz prvog susreta u Ligi mladih...

Pred juniorima Hajduka uzvratni je susret UEFA Lige mladih. Nakon 3:0 pobjede na Poljudu protiv Gabale, igrači Marijana Budimira odlaze na dalek put braniti tu prednost.

"Svaka reprezentativna stanka nosi posljedice. Imali smo malo igrača na treningu zbog reprezentativaca, onih priključenih prvoj momčadi i ozlijeđenih. Radili smo nekad i s osam igrača, bazirali se na individualne detalje."

Gabala je momčad koja voli igrati, ali nije na toj razini kao Hajduk.

"Vidjeli smo na Poljudu da se vole nadigravati, imaju neke taktičke probleme i probleme s razinom intenziteta. No, moramo ozbiljno shvatiti utakmicu jer rezultat je bio dobar u prvoj utakmici, ali igra baš i ne. Kad se kompletiramo ćemo se pripremiti da fizički, taktički i psihološki budemo na razini."

Bijeli mogu biti oprezniji, ali nema govora o čuvanju rezultata.

"Moramo igrati svoju igru, nema čekanja ni čuvanja rezultata. Naravno da nećemo srljati i da ćemo u nekim stvarima biti pragmatični, ali igrat ćemo kako se dogovorimo, težit ćemo posjedu i diktirati igru. Imali smo sličnu situaciju u Minsku prošle godine kad smo kalkulirali u prvom dijelu i primili gol iz slobodnjaka u 45. minuti. Nakon toga smo pokazali tko smo i bili smo bolji. Mislim da smo i ovdje individualno bolja ekipa, tako ćemo se i postaviti."

Budimir je objasnio kako će ići dosta dugo i komplicirano putovanje.

"Na put ide 17 igrača i tri vratara. Krećemo u subotu, igramo u utorak i to sve govori. Idemo do Sarajeva busom pa avionom do Istanbula, a onda i u Baku gdje dolazimo u pet ujutro. Tamo ćemo imati jedan dan za pripremu i onda opet do Gabale busom četiri-pet sati. Ne znam kakve su to ceste tamo. Gabala je brdsko područje, nešto kao Kupres. Tamo ćemo imati trening pa utakmicu i natrag, praktički gubimo pet-šest dana na put."

No, uvjeti u samom Gabalinom kampu trebali bi biti odlični.

"Mislim da su uvjeti jako dobri, imaju kamp od devet terena i možemo im zavidjeti na tome. Ne znam kako će biti s visinom, ali su uvjeti odlični što se tiče terena."

Odmah nakon povratka iz Azerbajdžana slijedi ligaški dvoboj protiv Istre.

"Morali smo odgoditi jer bi igrali u subotu, a mi u subotu putujemo. Vratit ćemo se u četvrtak i u nedjelju imamo utakmicu. Što je tu je, ako prođemo ćemo kraj 10. i 11. mjesec igrati u ritmu srijeda-nedjelja. Moramo se privikavati na to, bit će nam potreban svaki igrač. No, mi kao Hajduk i kao klub nemamo opravdanja jer će ti igrači, ako dođu u prvu momčad, imati slične stvari", završio je.

FOTO: HINA/ik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!