Automoto

Postoje dva scenarija u kojima Verstappen titulu može obraniti već u nedjelju

Matej Kačan • petak, 30.09.2022.
Postoje dva scenarija u kojima Verstappen titulu može obraniti već u nedjelju
Foto: EPA

U nedjelju se vozi 17. utrka sezone Formule 1, VN Singapura, a na 17. od 22 stanice sezone Max Verstappen imat će priliku matematički osigurati novi naslov prvaka...

Sjajni Nizozemac Max Verstappen na rubu je obrane titule prvaka Formule 1 koju je prošle sezone uzeo u dramatičnom zadnjem krugu sezone. Ovaj put to ipak ide mnogo glađe i lakše.

Max bi ako već u Singapuru ovog vikenda mogao osvojiti svoj drugi naslov, i to u tek 17. od ukupno 22 utrke. Verstappen u ukupnom poretku nakon 16 utrka ima 335 bodova, drugi je Charles Leclerc s 219, a treći Sergio Perez s 210.

Oni su i jedini preostali teoretski konkurenti, a nakon VN Singapura možda više niti to. Naime, Formula 1 iznijela je dva scenarija po kojem Nizozemac već u nedjelju može biti novi/stari svjetski prvak.

U prvom scenariju Max bi pobijedio na utrci u Singapuru i uzeo najbrži krug, što znači 26 novih bodova. U tom slučaju Leclerc ne bi smio biti bolje plasiran od osmog mjesta, a Perez od četvrtog.

U drugom slučaju Verstappen bi pobijedio bez najbržeg kruga, a da bi Nizozemac tako uzeo titulu, Leclerc bi morao biti najviše deveti, a Perez četvrti i ni on ne bi smio imati najbrži krug.

Ako se to ne ispuni ili ako Max ne slavi u Singapuru, onda se sve skupa odgađa, ali očito se odgađa neizbježno i prije VN Japana opet bi radili nove kalkulacije.

FOTO: EPA/Greg Nash

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!