Ostali sportovi

Paško Božić europski mlađeseniorski prvak u taekwondou

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 30.09.2022.
Paško Božić europski mlađeseniorski prvak u taekwondou

Paško Božić je novi prvak Europe u teškoj kategoriji, a do naslova je stigao dominantnim borbama.

Član splitskog Marjana Paško Božić osvojio je tako petu medalju za svoj klub na Europskom prvenstvu za mlađe seniore koje se održava u Tirani, ali i jedinu mušku medalju za Hrvatsku uopće na ovoj smotri najboljih Europljana.

Prije njega su klupske kolegice osvojile četiri medalje od čega dvije također naslove prvakinja Europe. Nika Karabatić i Mila Mastelić su slušale Lijepu našu dok su Ivana Duvančić i Mia Tukić stigle do bronce.

Splitski teškaš je kao nositelj u prvom kolu bio slobodan, u drugom mu je predao Grk Petros Bouklas koji se ozlijedio da bi u polufinalu Paško deklasirao Šveđanina Erika Farmakasa s dva prekida u dvije runde. U finalu je Paško s nova dva prekida u dvije runde dominanto pobijedio i protiv Ukrajinca Vladyslava Dzova.

Dodajmo da je Paško ove godine već osvojio broncu na Europskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru te da sad s nestrpljenjem kreće na pripreme za Svjetsko seniorsko prvenstvo.

Vrijedi spomenuti i da je hrvatska ženska reprezentacija na krilima dva zlata Nike Karabatić i Mile Mastelić stigla do naslova ekipnih prvakinja Europe s ukupno deset medalja, dva zlata, tri srebra i pet bronci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!